LogoPers

Duitsland Kiest: NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag van de Duitse verkiezingen

Duitsland gaat 26 september naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Angela Merkel stopt na bijna zestien jaar aan de macht en de kiezer bepaalt dus ook wie de nieuwe Bondskanselier wordt. Reden genoeg om deze spannende verkiezingen op de voet te volgen. NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag.

17 september 2021

Op zondag 26 september zijn om 18.00 uur de resultaten van de exitpoll te horen in een extra uitzending van de NOS met Lara Rense. Daarin ook de eerste analyses met deskundigen, livebijdragen van verslaggevers bij de drie Duitse partijen die nu bovenaan in de peilingen staan en reacties vanuit politiek Den Haag

Om 19.00 uur ontvangen presentatoren Tim de Wit en Sophie Derkzen een keur aan Duitse en Nederlandse gasten en praten over de eerste resultaten van de uitslag. Dat doen ze in een speciale uitzending van Bureau Buitenland (VPRO) op locatie vanuit het Michelberger Hotel in Berlijn.

Op maandag 27 september komt Bureau Buitenland (VPRO) nog een keer live uit Berlijn maar dan om 18.30 uur. In deze uitzending vooral aandacht voor de issues die nu door de jongere generatie in Duitsland op de kaart worden gezet. Wat is hun wens, wat moet er na zestien jaar Merkel veranderen?

Alvast met Duitse jongeren op ‘Mutti’ Merkel terugkijken? Dat kan nu al in de podcast Generatie Merkel. Hierin onderzoekt VPRO-presentator Sophie Derkzen hoe de jongere generatie, die opgroeide met Merkel, naar het Duitsland kijkt dat zij achterlaat. Deze podcast is te beluisteren via de NPO Luister-app, de site of app van NPO Radio 1 en andere podcasts-platforms.

Alle bijdragen van NPO Radio 1 over de Duitse verkiezingen zijn ook te volgen via www.nporadio1.nl/duitslandkiest.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)