LogoPers

Evergreen Top 1000 start op Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia zendt vanaf maandag voor het tweede jaar op rij de Evergreen Top 1000 uit. Duizend nostalgische platen uit de jaren 50, 60 en 70 die door de jaren heen niet aan schoonheid hebben ingeboet. Van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november is de Evergreen Top 1000 vijf dagen lang te horen tussen 07.00 en 19.00 uur. De presentatie is in handen van Henk Mouwe, Jan Steeman, Ruud Hermans, Hijlco Span, Tom Herlaar en Rocky Tuhuteru.
29 oktober 2009

Voordat het aftellen naar de nummer één om 07.00 uur start, ontvangt presentator Henk Mouwe iedere dag tussen 06.00 en 07.00 uur interessante gasten in Wekker Wakker (MAX). Chiel van Praag komt langs en vertelt over de nummers van zijn vader, Max van Praag, die in de lijst staan. De zanger boekte succes met nummers als Grootvaders Klok, In De Kleine Diligence en Daar Zijn De Appeltjes Van Oranje Weer. Ook George Baker en Lee Towers brengen een bezoek aan de Radio 5 Nostalgia-studio en vertellen over hun muzikale carrière en favoriete evergreens.

De Evergreen Top 1000 is samengesteld door de luisteraars van Radio 5 Nostalgia. Zij stemden de afgelopen weken via de website van het radiostation op hun favorieten. Vorige week maakte Rocky Tohuteru al bekend dat het nummer ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld op de eerste plaats staat. De complete Evergreen Top 1000 is terug te vinden op www.radio5nostalgia.nl.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma’s Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)