LogoPers

Filmmaker Faydim Ramshe wint NPO Documentaire Talent Award

Filmmaker Faydim Ramshe heeft de NPO Documentaire Talent Award, voorheen de Karen de Bok Talent Prijs, gewonnen. Zes deelnemers presenteerden vrijdagavond tijdens het IDFA-festival in het Tobacco Theater in Amsterdam hun filmplannen aan de Nederlandse publieke omroepen, documentaire-producenten en makers. Caro van der Heide, genremanager documentaire NPO, reikte de prijs vervolgens uit aan de winnaar.

10 november 2023

Foto: NPO/Raymond van Olphen

Het juryrapport: “Het winnende filmplan heeft de jury overtuigd vanwege de grote urgentie, persoonlijke toegang, de zelfreflectie van de maker en de bijzondere gelaagdheid van de vorm en stijl. De jury is van mening dat het van groot belang is dat deze film gemaakt wordt. De maker weet het thema van de film te verweven met de mogelijkheid en onmogelijkheid van het medium en heeft originele manieren gevonden om het verhaal te vertellen.”

Tijdens IDFA Project Space NL, in samenwerking met het NPO-fonds, ontwikkelden de zes deelnemende documentaire-talenten de afgelopen maanden in samenwerking met een producent hun documentaire-idee tot een filmplan en een bijbehorende teaser. Zij werden daarbij inhoudelijk begeleid door regisseur Beri Shalmashi en producent Renko Douze

De NPO Documentaire Talent Award is een ontwikkelingsbijdrage van €25.000, die beschikbaar wordt gesteld door het NPO-fonds. Met de bijdrage kan de regisseur in samenwerking met een omroep werken aan de verdere ontwikkeling van het documentaireplan, waarna bij het fonds een aanvraag voor een productiebijdrage kan worden ingediend.

Eerder werd de prijs uitgereikt aan Paul de Ruijter, Marina Meijer, Shamira Raphaëla, Emma Lesuis, Huibert van Wijk en Roshan Nejal. Op 12 november gaat de film van Loretta van der Horst  in wereldpremière op IDFA; zij ontwikkelde het filmplan The Border Crossed Us als oud-deelnemer van IDFA Project Space NL.

De 36ste editie van IDFA wordt tot en met zondag 19 november gehouden in meerdere locaties in Amsterdam.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)