LogoPers

Finale Radio 4 Klassiek Geeft

Publieke klassieke radiozender 10 uur live vanuit VondelCS in Amsterdam
26 mei 2014

Na een actieperiode van twee weken is vrijdag 23 mei de finale van Radio 4 Klassiek Geeft. Radio 4 zendt live uit vanuit VondelCS in Amsterdam. Het is de laatste mogelijkheid om instrumenten voor de actie langs te brengen. Tegen het einde van de dag maakt minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de eindstand bekend van de veiling en de donaties. Radio 4 zendermanager Marwil Straat overhandigt de totale opbrengst van Radio 4 Klassiek Geeft, inclusief het aantal ingezamelde instrumenten, aan initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest Marco de Souza.

Radio 4 zendt 23 mei van 7.00 tot 17.00 uur de finale van Radio 4 Klassiek Geeft live uit vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Mensen kunnen hun oude instrument ter plekke inleveren en, indien gewenst, meteen de conditie van het instrument voorleggen aan instrumentenbouwers/reparateurs van het Instrumentendepot Leerorkest. Luisteraars en bezoekers horen de hele dag veel live muziek en gasten. Bekende artiesten treden op, waaronder fluitiste Berdien Stenberg. Ook Wibi Soerjadi is te gast in de uitzending. Tevens is er een optreden van basisschoolleerlingen van Leerorkest Amsterdam Zuid Oost. Het meisje dat tijdens Klassiek Geeft in 2011 de allereerste viool kreeg van Jaap van Zweden komt langs in de Radio 4 studio. Hoe is het nu met haar en de viool van de topdirigent? Ze vertelt haar verhaal.

Met Radio 4 Klassiek Geeft roept de publieke klassieke zender luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en vraagt hen deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van veelal bekende Nederlanders die de actie steunen. Radio 4 Klassiek Geeft werkt samen met het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Radio 4 Klassiek Geeft is op maandag 12 mei jl. geopend door Koningin Máxima in basisschool ’t Palet in Den Haag.

Programma Finale Radio 4 Klassiek Geeft – 23 mei 2014 – VondelCS Amsterdam:

07.00 uur - 09.00 uur Presentatie: Margriet Vroomans Diverse optredens, o.a. Vincent en Janine van Amsterdam (viool en accordeon) 09.00 uur - 11.00 uur Presentatie: Hans Haffmans Diverse optredens, o.a. Eisler Trio (zang, cello, gitaar) en pianist Ralph van Raat 11.00 uur - 13.00 uur Presentatie: Hans van den Boom Diverse optredens, o.a. Ensemble Judique
13.00 uur - 15.00 uur Presentatie: Edwin Rutten Diverse optredens, o.a. Hagar Moody (winnaar accordeon concours)
15.00 uur - 17.00 uur Presentatie: Hans Smit, live verslag: Margriet Vroomans Diverse optredens en gasten, o.a. Berdien Stenberg, Wibi Soerjadi en Leerorkest Amsterdam Zuid Oost. Sawaira Khan, het meisje dat in 2011 de allereerste viool van Jaap van Zweden ontving, is te gast en vertelt hoe het nu met haar en de viool gaat.
16.45 uur: BEKENDMAKING EINDSTAND RADIO 4 KLASSIEK GEEFT

Kijk voor meer informatie over de actie op: http://www.radio4.nl/klassiekgeeft

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Pers is de hele dag van harte welkom bij de Finale van Radio 4 Klassiek Geeft in VondelCS. Gaarne de komst aanmelden bij een van de onderstaande personen. De verwachting is dat om 16.45 uur de eindstand bekend wordt gemaakt.

Voor meer informatie of aanmeldingen: Wilma van Dormalen tel: 035-6777453, mobiel: 06–24218281, e-mail: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Birgit Jansen, tel: 035-6773094, mobiel: 06–53941843, e-mail: birgit.jansen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)