LogoPers

Foodweken vanaf 14 mei op NPO 3

Een van de vaste ’smaakmakers’ is de Keuringsdienst van Waarde Quiz (KRO-NCRV, vanaf maandag 14 mei, elke werkdag om 20.25 uur). Daarin nemen veertig duo’s van voedselspecialisten het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks kopen?
1 mei 2018

Aan de hand van fragmenten uit het Keuringsdienst van Waarde-archief legt presentator Daan Nieber de quiz-kandidaten het vuur aan de schenen. Hoe wordt ons voedsel geproduceerd, wat zit er precies in en waar komt het vandaan? Ook elke avond: de Vlaamse kok en tv-maker Jeroen Meus met het kookprogramma Dagelijkse Kost (KRO-NCRV, vanaf 14 mei om 20.05 uur).

Tijdens de Foodweken zijn onder de noemer FoodDoc een aantal nieuwe documentaires te zien, zoals het driedelige Niet gezond meer (NTR, vanaf woensdag 23 mei, 21.05 uur) over het obsessief omgaan met eten, sporten en gezondheid. Is het een hype? Is het een nieuwe eetstoornis? Jet van Nieuwkerk, die zelf heeft geworsteld met dit probleem, gaat het onderzoeken. Ze ontmoet mensen die lijden of hebben geleden aan kenmerken van ‘orthorexia’ en praat erover met deskundigen.

In Boter, Kaas noch Eieren (BNNVARA, 31 mei, 21.35 uur) Milouska Meulens, al twaalf jaar overtuigd veganist. Net als Bill Clinton, Beyoncé, en vele andere ‘Rich & Vegans’ zweert ze bij een plantaardig leven. Geen vlees, maar ook geen boter, kaas, eieren of andere dierlijke producten. Maar is die veganistische levensstijl wel goed voor je?

Andere FoodDocs op NPO 3 zijn onder meer 42 Grams (KRO-NCRV, donderdag 24 mei, 21.35 uur), Emergency chefs (KRO-NCRV, maandag 28 mei 21.35 uur) en Michelin stars tales from the kitchen (KRO-NCRV, donderdag 7 juni 21.35 uur).

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris presenteren een nieuwe vijfdelige serie van Broodje Gezond (KRO-NCRV, vanaf maandag 14 mei, 21.00 uur), over de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Met deze keer onder meer aandacht voor vitaminen en zoetstoffen.

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis (KRO-NCRV, vanaf donderdag 17 mei, 21.00 uur) keert in een vierluik terug naar de basis van ons voedsel. Waarom zitten de tomaten in de supermarkt ineens aan een tros en sinds wanneer eten we bij elke fuif een borrelnootje?

Online

Op npo3.nl vertellen tijdens de Foodweken bekende Nederlanders wat hun favoriete ingrediënten of gerechten zijn in Welcome to my… fridge. Waar mag je hem of haar voor wakker maken?

De Foodweken vallen samen met de ramadan. Ondanks dat moslims zich tijdens die periode overdag onthouden van eten, speelt voedsel een hele belangrijke rol in deze periode. Met recepten en video’s duikt npo3.nl in Healthy Ramadan in de wereld van eten tijdens de ramadan.

En Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris koken elke zondag om 17.00 uur live met een aantal foodexperts, waarbij de bezoekers van npo3.nl een grote inbreng hebben. Elke week is er een ander thema. Waaruit bestaat bijvoorbeeld een ideale ‘krachtpatsermaaltijd’ en wat eet je als je geen suiker mag?

Foto header: Jeroen Meus presenteert Dagelijkse Kost.

Credit: KRO-NCRV

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)