LogoPers

Frans Klein nieuwe directeur TV bij de Nederlandse Publieke Omroep

Frans Klein is per 1 mei de nieuwe directeur TV bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Klein gaat leiding geven aan de directie TV met daarin Nederland 1, 2, 3, Zapp, Zappelin en de website npo.nl.
20 maart 2014

Shula Rijxman, lid van de Raad van Bestuur van de NPO, is blij met de nieuwe directeur: “Frans is een verbinder en heeft duidelijk een publiek hart. Hij heeft bij de VARA aangetoond dat hij vernieuwende cross-mediale programma’s, die mensen dagelijks met veel plezier bekijken, het publiek kan binden. Hij heeft de durf en moed om dingen te veranderen. Met zijn kwaliteiten denken we nieuwe stappen te kunnen zetten in de koers die de publieke omroep gaat varen.”

Frans Klein kijkt na 25 jaar met veel plezier bij de VARA gewerkt te hebben uit naar deze nieuwe stap: “Ik geloof in een sterke publieke omroep die dichtbij mensen staat. De publieke omroep is van wezenlijk belang voor een menselijke samenleving. Ik vind het eervol om deze belangrijke taak op me te nemen, om samen te werken met de omroepen, en om een bijdrage te leveren aan het geheel van de publieke omroep.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)