LogoPers

Frans Klein Omroepman van het Jaar 2020

Directeur video van NPO Frans Klein is uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Dat heeft het mediavakblad BM (Broadcast Magazine) vandaag in een online video bekendgemaakt. Klein wordt vooral geprezen voor de tv-programmering van de NPO in coronatijd.

7 december 2020

De jury is in haar commentaar vol lof over de NPO: “Jaar in, jaar uit onderstreept de Nederlandse publieke omroep haar impact. Waar de grote commerciële omroepblokken de laatste jaren flink terrein moesten prijsgeven, daar blijft de NPO fier overeind als marktleider. Kijkcijfers zeggen natuurlijk niet alles, maar dat de publieke omroep van grote meerwaarde is in het Nederlandse medialandschap staat buiten kijf. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan Frans Klein, als directeur Video bij de NPO eindverantwoordelijk voor het publieke programma-aanbod op tv, on demand en online.”

 

Coronajaar
Volgens de mediakenners van BM onderstreepte de NPO juist dit coronajaar opnieuw haar rol als degelijk en betrouwbaar baken, een ‘veilig buurthuis’ waar de waan van de dag alle ruimte krijgt, maar ook in perspectief wordt geplaatst en geduid. Dat gebeurt onder andere ook in Op1, de dagelijkse talkshow met wisselende presentatieduo’s die vooraf tot veel scepsis leidde. De gewaagde opzet is echter een doorslaand succes gebleken, wat mede op het conto van Frans Klein mag worden geschreven.”

 

Erkenning
Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO, is trots op de uitverkiezing van Frans Klein tot Omroepman van het jaar 2020: “We feliciteren Frans van harte met deze prijs, die we tegelijk zien als een erkenning voor wat de hele publieke omroep voor Nederland in coronatijd heeft kunnen betekenen. Wij zijn trots op wat Frans samen met de omroepen en alle NPO-collega’s in het afgelopen jaar heeft gerealiseerd. ”

 

De redactie van mediavakblad Broadcast Magazine bepaalt al 30 jaar elk jaar wie de meest toonaangevende televisie- of radiopersoonlijkheid van dat jaar is. Talkshowpresentator Jeroen Pauw werd vorig jaar verkozen tot Omroepman van het Jaar 2019.  In 2018 was dat Beau van Erven Dorens, en daarvoor in 2017 werd Eva Jinek bekroond tot omroepvrouw van het jaar.

In editie 393 van BM komt Frans Klein uitgebreid aan het woord. Hij siert ook de cover van het blad, dat vanaf 10 december eenmalig verkrijgbaar is in de losse verkoop.
Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)