LogoPers

FunX lanceert nieuw Hip Hop kanaal

22 april 2014

Op zondag 20 april lanceert jongerenzender FunX een nieuw Hip Hop kanaal. Onder de naam FunX Hip Hop kun je 24/7 genieten van de beste nationale en internationale hiphop artiesten als 2Pac, Public Enemy en Jay Z, maar ook van Adje, The Opposites, en Great Minds.

Zowel nationaal als internationaal is de populariteit van Hip Hop artiesten als Drake, Lil Wayne, Whiz Kalifa, Trey Songz en Kendrick Lamar onverminderd groot. Binnen de Nederlandse Hip Hop scene is het aantal fans de afgelopen jaren flink toegenomen. Nieuwe Hip Hop talenten vernieuwen de scene met hun verfrissende en onderscheidende stijlen. Gearriveerde groepen als De Jeugd Van Tegenwoordig, Opgezwolle en The Opposites zagen nieuwe artiesten als Kleine Viezerik, Adje en Broederliefde opkomen.

Op FunX Hip Hop hoor je niet alleen 24/7 en non stop de beste Hip Hop tracks, maar kun je ook luisteren naar de Hip Hop shows van FunX. Op zaterdagmiddag hoor je Niels Hoogland met @N1els. Venz en Jiggy Djé presenteren op zondagavond Wat Anders; het FunX programma met de nieuwste Hip Hop tracks van het moment. Het weekend wordt binnenkort nog beter met de beste exclusieve live concerten van Hip Hop artiesten.

Naast dit nieuwe Hip Hop kanaal beheert FunX ook themakanalen in de muziekgenres Reggae, Arab, Dance, Slowjamz en Latin.

FunX
FunX is de publieke zender voor jongeren in grote steden. De FunX dj’s draaien een aantrekkelijke mix van hiphop, R&B, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden. FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Voor meer informatie over de FunX themakanalen: http://www.FunX.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie: FunX Communicatie
Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)