LogoPers

FunX peilt animo onder stadsjongeren voor gemeenteraadsverkiezingen

In een poll van FunX op Facebook heeft slechts 36% van de jongeren uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag aangegeven morgen te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ruim 1200 stadsjongeren hebben de poll ingevuld. On air en op social media stimuleert FunX jongeren om morgen hun stem uit te brengen en duidt de zender het belang van deze gemeenteraadsverkiezingen. Wat betekenen de uitslagen voor hen en de stad waarin ze wonen? In de avond van woensdag 21 maart geven de FunX-dj’s en deskundigen het antwoord op die vraag en die van de luisteraars.
20 maart 2018

Niels Hoogland, zendermanager FunX: “Ons jonge publiek laat altijd graag van zich horen, vooral als het gaat om de stad waarin ze wonen. Jammer om te zien dat dat voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen minder geldt. Onze online poll lijkt bijna populairder dan de verkiezingen van morgen. Bij FunX proberen we het belang van het stemmen en de invloed ervan op hun dagelijks leven zo goed mogelijk duidelijk te maken.”

FunX besteedt volop aandacht aan de gemeenteraadverkiezingen. FunX-dj’s en reporters doen overdag lokaal verslag vanaf de stembureaus. Van 21.00 tot 23.00 uur bespreken ze de exit polls per stad. Wat zijn de gevolgen voor jonge woningzoekenden in Den Haag, werkzoekende jongeren in Utrecht of starters in Rotterdam?​ FunX gaat op zoek naar antwoorden en neemt alvast een kijkje in de toekomst. Deskundigen schuiven aan om vragen van luisteraars te beantwoorden.

NPO FunX
FunX is een jongerenmerk dat met zijn muziekformat, nieuws, cultuur en aandacht voor maatschappelijke onderwerpen een impactvolle rol vervult in het dagelijks leven van stadsjongeren. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent.

Meer informatie: www.FunX.nl

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)