LogoPers

FunX viert Keti Koti

Jongerenzender staat stil bij de afschaffing van slavernij
30 juni 2015

Woensdag 1 juli staat FunX in het teken van Keti Koti. De hele dag hoor je hoe dj’s, artiesten en luisteraars stil staan bij het koloniale verleden en vieren ze de afschaffing van de slavernij. 's Avonds staan twee FunX verslaggevers tussen de feestende mensen in Amsterdam en Rotterdam.


FunX presentatrice Shay bezocht samen met rappers Lange Frans, Akwasi en Stepherd monumenten in Amsterdam waarop de tekenen van de slavernij te zien zijn. In het FunX programma Start, van 07.00 tot 10.00 uur, hoor je wat de rappers van deze tour vonden en op FunX.nl zie je een videoverslag.


De rappers duiken bovendien de hele dag in het leven van slaven, slavenhouders en vrije slaven. Op FunX brengen ze luisteraars verhalen over het slavernijverleden, die terug zijn te horen en te lezen op FunX.nl. 's Avonds doet FunX tussen 19.00 en 21.00 uur verslag van Keti Koti Festivals in Amsterdam en Rotterdam.


Nederland beleeft het Keti Koti Festival op het Museumplein in Amsterdam, met muziek van Typhoon, Kenny B en Sarah Jane. De herdenking vindt rond het middaguur plaats in het Oosterpark in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.FunX.nl

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)