LogoPers

FunX zet Kanaleneiland in de spotlights

NPO FunX duikt op 25 augustus de Utrechtse wijk Kanaleneiland in. Volgens de FunX-luisteraars is dit de tofste wijk van de stad. Een wijk waar, ondanks de slechte naam, juist veel mooie verhalen te ontdekken zijn. Met die verhalen zet de jongerenzender, in het programma Jouw Stad Utrecht, Kanaleneiland positief in de spotlights.
23 augustus 2016

Samen met de wijkagenten van Kanaleneiland spreekt FunX-dj Rutger met spraakmakende personen uit de wijk en deelt hij hun bijzondere verhalen met de FunX-luisteraars.

Onder andere Mustafa vertelt zijn verhaal. Zijn broer is geradicaliseerd en in de strijd met IS om het leven gekomen. Zelf heeft Mustafa een tijd diep in het criminele circuit gehandeld, maar nu heeft hij zijn leven gebeterd en gaat hij langs scholen om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen.

In zijn tocht door de wijk wordt Rutger ook gevolgd door Dakka Marakchia Chrafoo, een Marokkaanse feestband die onlangs heeft opgetreden voor koning Mohammed VI toen hij in het voorjaar in Amsterdam verbleef.

Donderdag 25 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur hoor je Rutger zijn bijzondere uitzending vanuit Kanaleneiland in het programma Jouw Stad Utrecht op FunX Utrecht, 96.1FM.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)