LogoPers

Gass voert FunX DiXte 1000 aan

Dit jaar is Gass van Sevn Alias, Jason Futuristic, BKO en Jairzinho de onbetwiste nummer één van de FunX DiXte 1000. Afgelopen week streden ook Jonna Fraser (Do or Die) en Broederliefde (Mi No Lob) om de felbegeerde eerste plaats, maar zij eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats. Gass kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en is daarmee de dikste track van 2016.
11 november 2016

Jason Futuristic, BKO en Jairzinho waren live in de FunX-studio aanwezig om de prijs ook namens Sevn Alias in ontvangst te nemen. “Wauw! Dit is heel erg mooi. Jullie zijn de enige radiozender die ons zoveel love showt”, aldus de dolblije artiesten.

FunX DiXte 1000

De FunX DiXte 1000 is de lijst met de dikste tracks van de beste artiesten, bepaald door de FunX-luisteraars. Van R&B, hiphop, reggae en latin tot dancenummers: alles komt voorbij. Dit jaar bleken de Nederlandse urban-artiesten populairder dan ooit. Nog nooit eerder bestond de top 3 volledig uit Nederlandse nummers.

NPO FunX

FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)