LogoPers

Gerard Cox krijgt NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uitgereikt

Nostalgische publieke radiozender eert Cox voor imposante carrière
26 mei 2015

 

Op 25 Mei nam Gerard Cox de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst. De rasartiest kreeg tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Oeuvreprijs uitgereikt, uit handen van Bastiaan Ragas. De publieke nostalgische radiozender eert Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek.

 

Gerard Cox beklom het podium en bracht de mooiste liedjes uit zijn oeuvre ten gehore. Ook verraste hij het publiek in het DeLaMar Theater met een exclusieve uitvoering van Frank Sinatra’s nummer In the wee small hours of the morning. Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne bracht met het lied Rotterdam, ik mis die stad van toen een bijzonder hommage aan de 75-jarige artiest.

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan 50 jaar een gelukzalig gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Zijn liedjes ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer1948 en Die goeie oude tijd zijn geliefd bij presentatoren van NPO Radio 5 en zijn luisteraars.

 

Op vrijdag 29 mei 2015 trakteert NPO Radio 5 tussen 16.00 en 18.00 uur zijn luisteraars op het feestelijke live concert van Gerard Cox.

NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse muziek. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Gerard Cox na afloop van het feestelijke concert heeft overdragen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard.

 

Voor meer informatie: www.radio5nostalgia.nl

Bijgaande foto van Gerard Cox is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van: NPO Radio 5/Ans van Heck

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)