LogoPers

Giefa Sparkle winnares FunX Talent - Female Edition

Giefa Sparkle mag zich het nieuwe FunX Talent noemen. De kanshebbers in de finale waren AÏcha Gill, Saïda en Giefa Sparkle. De talenten schreven allemaal een eigen nummer op een productie van Lady Bee. Giefa Sparkle, bekend van The Voice of Holland en de film Sing Song, schreef het beste nummer en mag zich winnares van de FunX Talent 2017 - Female Edition noemen.
9 oktober 2017

Sparkle wint naast de felbegeerde titel airplay op NPO FunX. Ook mag ze een studiosessie houden met hoofdjurylid Lady Bee en doet ze mee aan een schrijfsessie met FunX-artiesten Equalz, Dopebwoy en Architrackz.​

FunX Talent - Female Edition
Riza Tisserand, DJ van het programma: “Nog meer dan in andere industrieën moeten vrouwen in de urban muziekindustrie harder vechten dan mannen om door te breken. Daarom wilden wij als FunX Talent graag een extra groot podium bieden aan de vrouwen. Eentje waar ze niet afhankelijk waren van mannen om de volgende stap in hun carrière te nemen. Met alleen maar vrouwelijke professionals die hen beoordeelden. We zijn zeer tevreden over het verloop van deze editie en er komt zeker een tweede Female Edition in de nabije toekomst.”

Na de rappers- en de producerseditie was het hoog tijd voor een vrouweneditie: de 'FunX Talent - Female Edition.' In de tiende editie namen acht vrouwen het muzikaal tegen elkaar op, met live optredens in de studio bij FunX. Hoofdjurylid van de Female Edition was Lady Bee, zij was in juni van dit jaar nog de DiXte met het nummer 'Niemand Heeft Tijd' samen met I Am Aisha & Dio. Lady Bee werd ondersteund door gastjuryleden als o.a. Nicole Bus, Sharon Doorson, I Am Aisha, Rochelle, Tabitha en ervaren vrouwen uit de muziekscene.

FunX Talent
Tijdens het FunX Talent-traject krijgen beginnende artiesten de mogelijkheid om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Een deelname aan FunX Talent is daarom een goede manier voor een opkomende artiest om zijn of haar muziekcarrière een extra boost te geven.

Ga voor meer informatie naar: www.funx.nl/talent

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)