LogoPers

Handsome Poets winnen 3FM Schaal van Rigter: ‘Sky on fire ’ meest gedraaide Nederlandse single op 3FM

In het programma van 3FM dj Giel Beelen werden de Handsome Poets zojuist compleet verrast met de Schaal van Rigter voor het nummer ‘Sky on Fire’. De vier bandleden kregen de prijs uit handen van Miss Montreal, de winnares van vorig jaar.
15 april 2013

 De schaal van Rigter is de prijs voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op de publieke popzender. De prijs wordt door artiesten gezien als een stevige carrièrebevestiging en is vernoemd naar voormalig 3FM dj Wim Rigter die acht jaar geleden overleed.

Miss Montreal overviel de mannen met het nieuws tijdens het spelen van ‘Sky on Fire’. Ze brachten 3FM een bezoek om hun nieuwe single te spelen. In 2011 wonnen de Handsome Poets al de 3FM Serious Talent Award. Dit jaar nomineren de 3FM luisteraars de band voor twee 3FM Awards in de categorieën Beste band en Beste single voor ‘Sky on Fire’.  De hitsingle kreeg veel bekendheid en airplay toen het door de NOS als anthem werd gebruikt voor de Olympische Spelen van 2012 in London.

3FM Awards
De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards, welke op 18 april worden uitgereikt. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten. De publieke popzender bepaalt de winnaars van de Schaal van Rigter en de 3FM Serious Talent Award. Vanaf 20 maart stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten in twaalf categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest Dance, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer.

3FM doet op 18 april vanaf 16.00 uur live verslag van de Award show. De VARA zendt de show vanaf 20.25 rechtstreeks uit op Nederland 3. Aansluitend op de Award show is er een Racoon-special van een half uur te zien waarin ze enkele van hun grootste hits live spelen. De presentatie van de show is in handen van 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga.

Voor informatie over de 3FM Awards en kaartverkoop: www.3fm.nl/awards

 
Noot voor de redactie

Voor meer informatie: 3FM Communicatie

• Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
• Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
• Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)