LogoPers

Henk Hagoort over rapport Commissie Brinkman: “Een paracetamolletje”

Henk Hagoort, voorzitter van de NPO, noemde het rapport van de commissie-Brinkman “een paracetamolletje:het verzacht wel de pijn, maar neemt niet de kwaal weg”. In een reactie op het rapport over steun voor de dagbladsector zei hij samenwerking tussen de publieke omroep en de kranten toe te juichen. De NPO ziet echter niets in het ‘om niet’ beschikbaar stellen van de programmagegevens.
23 juni 2009

“Meer innovatie en samenwerking tussen de publieke omroep en de kranten, dat juich ik toe. De NPO moet een voortrekkersrol hebben om innovatie op gang te brengen en de opbrengsten daarvan met anderen te delen."

Programmagegevens
Hagoort over het om niet vrij geven van programmagegevens: “Die gegevens staan nu ook al in de kranten. Als je ze aan iedereen gratis vrij moet geven, dan zijn uiteindelijk de kabelmaatschappijen de lachende derde, want die gaan ermee aan de haal. Dat levert weer nieuwe concurrentie op en daar redden we de kranten niet mee.” Hiermee refeerde Hagoort aan de mogelijkheid van kabelmaatschappijen die dan ontstaat om gratis hun elektronische programmagidsen te vullen met gegevens waar auteursrecht op rust.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)