LogoPers

Hotel California nummer 1 in Top 200 van de Jaren Zeventig

Hotel California van Eagles is door de luisteraars van NPO Radio 5 gekozen tot de favoriete plaat van de jaren zeventig. Frans Halsema is met Voor Haar de hoogste Nederlandse notering op nummer 5. Populairste artiesten in de lijst zijn The Cats met negen nummers. De hele Top 200 is vrijdag 27 mei van 6.00 tot 20.00 uur te horen op NPO Radio 5. De Week van de Jaren Zeventig wordt voor het eerst afgesloten met het Feest van de Jaren Zeventig in Naarden.
26 mei 2016

De volledige Top 10 is als volgt:

1. Eagles - Hotel California

2. Simon en Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

3. Peter Maffay - Du

4. The Beatles - Let It Be

5. Frans Halsema - Voor Haar

6. John Lennon - Imagine

7. The Cats - One Way Wind

8. Wim Sonneveld - Het Dorp

9. Pussycat - Mississippi

10. Rolling Stones - Angie

De hele Top 200 is te vinden op www.nporadio5.nl. Vrijdag 27 mei om 6.00 uur trappen NPO Radio 5 presentatoren Henk Mouwe en Manuëla Kemp af met nummer 200 Crazy Little Thing Called Love van Queen.

Week van de Jaren Zeventig
Deze week staat NPO Radio 5 in het teken van de jaren zeventig. De publieke zender draait de hele week muziek uit het decennium en blikt terug op het nieuws van toen. Luisteraars konden tot en met donderdag 26 mei 12.00 uur stemmen op de Top 200 van de Jaren Zeventig. De week wordt afgesloten met het Feest van de Jaren Zeventig in Naarderbos in Naarden. Op 27 mei vanaf 20.00 uur draaien onder andere NPO Radio 5 presentatoren Jan Rietman, Tom Herlaar en Stefan Stasse de lekkerste disco uit de jaren zeventig. Luisteraars zijn van harte welkom om te komen dansen.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen.

NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van Radio 5 en Digital Radio+.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)