LogoPers

In Memoriam Cees Vis (1950-2013)

Woensdagavond 17 juli 2013 overleed Cees Vis, voormalig en gewaardeerd lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. In Cees verliezen we een persoonlijke vriend en een trouwe vriend van de publieke omroep.
23 juli 2013

Vanaf 2003 was Cees lid van de Raad van Bestuur na op diverse plekken in het medialand zijn sporen te hebben verdiend. Cees heeft met hart en ziel gewerkt voor een publieke omroep voor alle Nederlanders. De publieke omroep van en voor iedereen. Aan symboolpolitiek uit Den Haag had Cees een hekel. Hij nam geen blad voor de mond. Ook de bezuinigingen op de publieke omroep schaarde hij onder deze symboolpolitiek. 

Cees was een all round bestuurder die dossiers genadeloos kon analyseren. Een snelle denker en een slim strateeg. Maar bovenal was Cees een mensen-mens. Het ging Cees altijd om de mens achter de maatregel en het verhaal achter het budget. En dan wel het eerlijke verhaal. Cees had een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Hij was daarom de perfecte scheidsrechter te midden van de vele belangen die binnen de publieke omroep aan de orde zijn. En als er moeilijke besluiten genomen moesten worden, wist Cees ze met humor tijdig te relativeren.

Cees werd in 2008 ziek en moest helaas in 2011 zijn functie neerleggen. We gaan Cees missen. Hij is veel te jong overleden. We leven mee met Cisca, de kinderen en verdere familie.
 
Shula Rijxman
Henk Hagoort
Raad van Bestuur NPO

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)