LogoPers

Jan van Poppel wint Marconi Award Aanstormend Talent

NPO Radio 1 en NPO Klassiek-dj Jan van Poppel wint de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Op NPO Radio 1 presenteert Jan De Nacht van BNNVARA, op NPO Klassiek is hij te horen tijdens Voor de Dag (BNNVARA) en maakt hij de podcast Keihard Klassiek. Vonneke Bonneke, presentatrice van de middagshow op NPO FunX, wint de alternatieve radioprijs voor Beste Radiovrouw.

25 januari 2024

Voor de vijfde keer op rij wint een NPO talent, afkomstig uit de eigen opleidingstrajecten, de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Voorgaande jaren wonnen Nordin Besling (NPO FunX), Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV), Sophie Hijlkema (NPO 3FM/AVROTROS) en Andres Odijk (NPO 3FM/KRO-NCRV) de prijs.

“Het winnen van de Marconi Award voor Aanstormend Talent is een prachtige erkenning voor makers die hard aan de weg timmeren in het audiolandschap. Mijn felicitaties gaan uit naar Jan, die dat niet alleen fantastisch op NPO Radio 1 en NPO Klassiek doet, maar ook met zijn podcast Keihard Klassiek”, zegt Jurre Bosman, directeur NPO Audio. “Bij de publieke omroep blijven we investeren in nieuwe makers door aanstormend talent zoveel mogelijk vlieguren te laten maken binnen ons opleidingstraject NPO Campus. Op die manier vinden ze hun eigen, unieke vorm. Dat heeft door de jaren heen geleid tot onderscheidende audiomakers, waar Jan zich ook toe mag rekenen.”

Vonneke Bonneke Radiovrouw 2023
NPO Radio 1-presentatrice Astrid de Jong heeft de alternatieve radioprijs ‘Radiovrouw 2023’ in het leven geroepen. FunX-presentatrice Vonneke Bonneke, die samen met Nordin Besling de middagshow op FunX presenteert, is door het publiek gekozen als Radiovrouw van 2023. Astrid verraste haar vanmiddag in haar radioprogramma ‘Nordin & Vonneke’ op FunX met de prijs.

Marconi Oeuvre Award voor Ghislaine Plag
De prestigieuze Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar voormalig NPO Radio 1-presentator Ghislaine Plag. Ze nam vorige maand afscheid van haar programma Spraakmakers (KRO-NCRV), dat ze de afgelopen zes jaar heeft gepresenteerd. Stefan Stasse, zelf winnaar van de Marconi Oeuvre Award in 2021, verraste zijn ex-collega Ghislaine met deze kroon op haar fantastische radiowerk. De jury van de Marconi Award over Plag: “Ghislaine is als geen ander in staat om écht contact te hebben met die onmisbare luisteraar.” 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)