LogoPers

Jan Willem de Vriend neemt Radio 4 Prijs in ontvangst

Zojuist ontving dirigent Jan Willem de Vriend de Radio 4 Prijs uit handen van collega Bart Schneeman. In het Muziekgebouw aan ’t IJ kreeg De Vriend een sculptuur en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een goed doel. 
18 november 2012

De klassieke publieke zender eert de vrijdenkende musicus voor zijn creatieve bijdragen aan de klassieke muziek. Tijdens een speciaal concert, waarvan De Vriend de programmering bedacht, pakte hij zijn dirigeerstok en viool. Het concert werd live op Radio 4 uitgezonden.

In het Muziekgebouw aan ’t IJ trad Jan Willem de Vriend voor een volle zaal met klassieke muziekliefhebbers op, samen met het Nederlands Symfonieorkest, het Combattimento Consort en solisten. Radio 4 presentator Clairy Polak presenteerde de feestelijke middag. Tegen het eind van het concert kreeg De Vriend de Radio 4 Prijs en schonk hij de cheque aan de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het NMF wil in 2013 enkele bijzondere instrumenten aankopen en de cheque wordt daarvoor aangewend. De stichting beheert ongeveer 400 muziekinstrumenten die ze in bruikleen geven aan talentvolle professionele musici. Het NMF steunt of steunde (jong) talent, conservatoriumstudenten en beroepsmusici in hun muzikale ontwikkeling, onder wie Janine Jansen, Pieter Wispelwey, Isabelle van Keulen en Lavinia Meijer.

Radio 4 kent jaarlijks de Radio 4 Prijs toe aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. Theo Olof, Jaap van Zweden en het Nederlands Blazers Ensemble kregen eerder de Radio 4 Prijs.

Voor meer informatie: www.radio4.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)