LogoPers

Kensington grote winnaar van de 3FM Awards 2016

Met drie 3FM-publieksprijzen is Kensington de grote winnaar van de 3FM Awards. 3FM luisteraars belonen de band, die in 2013 nog de 3FM Serious Talent Award won, met drie 3FM Awards: Beste Artiest Rock, Beste Live Act en Beste Band. Kensington mag zichzelf hiermee met recht de grootste rockband van Nederland noemen.
30 maart 2016

Naast Kensington stemden de 3FM luisteraars dit jaar opvallend vaak voor relatief nieuwe acts. Veel winnaars zijn in de afgelopen jaren opgestaan en doorgebroken naar een groter publiek. Onder meer Lucas Hamming, The Brahms, Typhoon, De Staat, Lil’ Kleine en Ronnie Flex gaan vanavond naar huis met een 3FM Award. Lucas Hamming ontving eerder vandaag de 3FM Serious Talent Award, de belangrijkste aanmoediging voor nieuw Nederlands talent.

De 12e editie van de 3FM Awards was groter dan ooit met ruim 20 optredens, 10 uur live muziek en ruim 4000 luisteraars en muziekliefhebbers. De 3FM Awards van 2016 kent tien mooie winnaars met uiteenlopende muziekstijlen, met veel nieuw geluid en jong talent:

Beste Zanger
Dotan

Beste Zangeres
Miss Montreal

Beste Artiest Rock
Kensington

Beste Artiest Pop
Racoon

Beste Artiest Alternative
The Brahms

Beste Artiest Dance
Armin van Buuren

Beste Artiest Hiphop
Typhoon

Beste Live Act
Kensington

Beste Single
Drank & Drugs - Lil’ Kleine en Ronnie Flex

Beste Album
De Staat - O

Beste Band
Kensington

3FM Serious Talent
Lucas Hamming

 

3FM Awards 2016
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. NPO 3FM startte vanaf 15.30 uur vanmiddag met ruim tien uur live muziek in TivoliVredenburg. Ruim 4000 3FM luisteraars, festivalgangers en muziekliefhebbers genoten van 21 optredens van een half uur, van o.a. Chef’Special, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Douwe Bob, Dazzled Sticks en Lucas Hamming.

De 3FM Awards 2016 waren live te zien op NPO 3 (VARA), gepresenteerd door 3FM dj’s Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Frank van der Lende. Om 23.45 uur genieten muziekliefhebbers op NPO 3 met het programma ‘3FM Awards: de Afterparty’ (BNN) opnieuw van de muzikale highlights van de 3FM Awards 2016.

Voor meer informatie: www.3fm.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)