LogoPers

Kensington wint 3FM Serious Talent Award

Zojuist maakte de 3FM-vakjury op Paaspop de winnaar van de 3FM Serious Talent Award 2013 bekend. De band was samen met Jacco Gardner, Douwe Bob, Mister and Mississippi en The New Shining genomineerd.
30 maart 2013

Kensington ontving de 3FM Award uit handen van Serious Talent coördinator Tijs van Liemt. De speciale 3FM live uitzending met optredens en de uitreiking werd gepresenteerd door de 3FM dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

De 3FM Serious Talent Award gaat naar de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent en daarmee de carrière naar een hoger niveau heeft getild. Tijs van Liemt: “Kensington is een band die 3FM al langer steunt onder de vlag Serious Talent. Dit jaar hebben ze naar onze mening de stap naar het grote publiek gemaakt. Live zijn ze uitgegroeid tot een van de beste bands van Nederland. Het harde werken van de band leidde onder meer tot het mogen afsluiten van Noorderslag en een plek op Pinkpop.”

Kensington behoort met vier nominaties op zak, net als Racoon, Kane en Jacco Gardner, tot de meest genomineerde artiest van de 3FM Awards. De Utrechtse band beklimt donderdag 18 april het podium tijdens de 3FM Awards show in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De mannen maken nog kans op de 3FM Award voor Beste artiest rock, Beste album en Beste live act. Stemmen voor de 3FM Awards kan nog tot donderdag 18 april 10.00 uur.

3FM Awards
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten.  Vanaf 20 maart stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten. De 3FM Awards worden uitgereikt in dertien categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest Dance, Beste single, Beste album, Beste live act, Beste nieuwkomer en Serious Talent. Daarnaast reikt 3FM een Award uit voor de meest gedraaide Nederlandse single, de Schaal van Rigter.

3FM reikt donderdag 18 april de Awards uit tijdens een liveshow vanuit de Gashouder in Amsterdam met optredens van Blaudzun, The Opposites, Racoon, Laura Jansen, Kane, Kensington, Handsome Poets, Douwe Bob, Nielson, Mister and Mississippi en Caro Emerald. 3FM doet die dag vanaf 16.00 uur live verslag. De VARA zendt de show vanaf 20.25 rechtstreeks uit op Nederland 3. Aansluitend op de Award show is er een Racoon-special van een half uur te zien waarin ze enkele van hun grootste hits live spelen. De presentatie van de show is in handen van 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga.

3FM Serious Talent
3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je op het online radiostation van Serious Talent. De publieke popzender kiest veelbelovende acts, die naast airplay op 3FM ook kans maken om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. Bands en artiesten die doorbraken als 3FM Serious Talent zijn o.a. Caro Emerald, Go Back To The Zoo, Laura Jansen, Gers Pardoel, Miss Montreal, Rigby en Handsome Poets.

Voor informatie over de 3FM Awards en kaartverkoop: www.3fm.nl/awards

 
Noot voor de redactie

Voor meer informatie: 3FM Communicatie

• Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
• Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
• Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)