LogoPers

Kijk alles van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro via HbbTV

Vanavond, vrijdag 5 augustus, is de officiële opening van de Olympische Spelen in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. NOS en NPO willen zoveel mogelijk mensen in staat stellen de prestaties van de olympische sporters te volgen. De komende weken zal daarom NPO1 en ook de radio in het teken staan van hét sportevenement van 2016.
9 augustus 2016

Maar er gebeurt in Brazilië veel meer dan we kunnen laten zien en horen op reguliere televisie en radio. Er zijn tot maximaal 14 kanalen uit Rio de Janeiro beschikbaar deze zomer. Deze kanalen zijn allemaal online, op de site en apps van NOS beschikbaar.

NPO en NOS maken het deze zomer eenvoudig deze kanalen ook op je TV te bekijken. Via de HbbTV app van NPO en NOS kijk je in een handomdraai de sport die jij wilt.

 

Heb ik HbbTV?

Vrijwel alle Smart TV’s die vanaf 2014 verkocht zijn, ondersteunen HbbTV. Raadpleeg hiervoor de website http://drukoprood.nl. Je moet TV kijken zonder set-top-box en de TV moet zijn aangesloten op het internet. HbbTV-signalen worden doorgegeven door Ziggo, Caiway, Delta, Digitenne, Canaldigitaal en free-to-air satellietkanalen.

 

Hoe start ik HbbTV?

Als je de op NPO1 naar de Olympische Spelen kijkt, en er zijn meer kanalen beschikbaar, dan verschijnt een rode knop met de tekst “Meer Rio 2016” op je toestel. Druk op de rode knop van je afstandsbediening om de extra kanalen te zien, en te wisselen van kanaal.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)