LogoPers

Kinderen kunnen genieten van vernieuwing op Z@PP en Z@ppelin

Z@PP start het nieuwe seizoen met Z@PPLIVE (NCRV), een chaotische brutale live show op de zaterdagochtend, met nieuws, games en chat-mogelijkheden. Ook is er op Z@PP nieuw jeugddrama met 2012 Het Jaar Nul (AVRO), Verborgen Verhalen (EO), Ik ben Willem (VPRO), XMIX (EO) en de serie Tien Torens Diep (AVRO), de verfilming van het boek van Jacques Vriens. De films Timboektoe (KRO), Scheepjongens van Bontekoe (KRO) en Kapitein Rob (KRO) beleven hun tv-première op Z@PP. Realistische beelden In het nieuwe 13 in de Oorlog (NPS) presenteert Lisa Wade op locatie een serie met archiefbeelden en dramascènes, waarin elke aflevering één kind centraal staat. Via een online game krijgen kinderen wekelijks een nieuwe opdracht, waarmee ze aan den lijve ondervinden welke lastige dilemma’s een oorlog met zich meebrengt. Deze serie loopt gelijktijdig met De Oorlog (NPS) op Nederland 2, een gezamenlijk geschiedenisproject voor groot en klein.
27 augustus 2009

Favoriete liedjes
Ook nieuw is Karaoke Kids, waarin een klaslokaal omgebouwd wordt tot karaokebar en kinderen hun favoriete liedjes zingen. Villa Achterwerk (VPRO) bestaat dit jaar 25 jaar en Kinderen voor Kinderen (VARA) viert zijn dertigste verjaardag. Beide programma’s krijgen hiervoor speciale aandacht op Z@PP.

Documentaires
De jeugddocumentaire is terug op Z@PP, met zes nieuwe documentaires rondom het IDFA (VPRO).

Z@ppelin
Z@ppelin is dit seizoen helemaal vernieuwd. Zo zingen het nieuwe gezicht Nienke en haar Z@ppelin kinderliedjes tussen de programma’s. Jonge kinderen kunnen meezingen met deze “plaatjeskaraoke”. Ook de programmering is dit seizoen vernieuwd, met de nieuwe kleipoppetjes-animatie van Bert en Ernie (NPS), waarin de Sesamtraatfiguren te zien zijn op de maan, de zuidpool, de Himalaya en vele andere plekken. Andere nieuwe kinderseries op Z@ppelin zijn Bol en Smik (TROS) en XMIX (EO), Olivia (VPRO) en Nellie en Cezar (EO). Kinderen kunnen in het nieuwe seizoen op bezoek bij het Sprookjesboomfeest (TROS), met zang, dans en voorleesverhaaltjes.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)