LogoPers

Klaske Tameling nieuwe zendermanager NPO Radio 1

Klaske Tameling wordt per 1 juni de nieuwe zendermanager van NPO Radio 1. Tameling, momenteel werkzaam bij BNNVARA, volgt Laurens Borst op die met pensioen gaat na bijna dertien jaar deze functie te hebben vervuld.

11 maart 2020

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: “Ik ben verheugd dat Klaske onze nieuws- en sportzender komt versterken. Haar mediacarrière begon vijftien jaar geleden bij BNN op NPO Radio 1. Sindsdien heeft zij diverse functies bekleed als journalist, programmamaker en mediaprofessional bij verschillende journalistieke organisaties. Zij gaat deze brede ervaring inzetten voor de verdere ontwikkeling van NPO Radio 1.”

 

Klaske Tameling: “Ik vind het een eer om te gaan werken bij NPO Radio 1. Het is dé nieuws- en sportzender en een belangrijk anker in het dagelijks leven van de vele luisteraars die opstaan met NPO Radio 1, onderweg zijn met de programma’s en podcasts, of hun dag eindigen met de actualiteiten en achtergronden van deze zender. Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle bevlogen makers van de omroepen te bouwen aan de toekomst van NPO Radio 1.”

 

De journalistieke carrière van Tameling (36) begon in 2005 bij de publieke omroep. Ze was zo’n vijf jaar werkzaam als redacteur voor BNN op NPO Radio 1. Zij voltooide in 2015 een promotieonderzoek naar crossmediale nieuwsorganisaties (En wat doen we online?). Tameling werkte als adviseur op gebied van digitale transitie voor verschillende mediaorganisaties, zoals de FD Mediagroep, NDC en ook NPO Radio 1. Ze was bestuurslid en later voorzitter van de Stichting Vrouw & Media in de periode 2013-2018. Sinds 2018 is Tameling projectleider Journalistiek & Innovatie bij BNNVARA.

Bijgaande foto is vrij van rechten te gebruiken met als bronvermelding Julie Blik.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)