LogoPers

Kleuters leren spelenderwijs gebarentaal in Zin in Zappelin op NPO Zappelin

In het populaire programma Zin in Zappelin (AVROTROS) op NPO Zappelin leren de jonge kijkers sinds deze week op speelse wijze gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Daarnaast worden op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu ook voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes.
14 oktober 2021

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal. In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp."

Signdancing
Ook vertolkt muziektolk Robin Frings op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin sinds deze week de liedjes uit Zin in Zappelin door middel van signdancing: het uitbeelden van liedjes met dans, beweging en emotie. Hoe dat werkt is te zien in de onderstaande video:Spelenderwijs leren
Het kleurrijke kinderprogramma Zin in Zappelin is populair onder drie- tot en met zesjarigen en hun meekijkende ouders of verzorgers. Elke schooldag stemmen zij af op NPO Zappelin waar zij presentatrice Fenna Ramos zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Het doel van Zin in Zappelin is om aan te sluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters door ze visueel uit te dagen, hun woordenschat te vergroten, te stimuleren om hun fantasie te ontwikkelen en hen te prikkelen nieuwsgierig te zijn.

Zappelin-app
De belevingswereld van Zin in Zappelin vertaalt zich door in de Zappelin-app, waar kinderen op een intuïtieve manier kunnen navigeren door de Zappelin-content. Door de vormgeving wanen ze zich in de herkenbare en veilige Zappelin-wereld die volledig reclamevrij is en waarin afdwalen naar inhoud die niet voor kinderen bestemd is, onmogelijk is. Dagelijks wordt er nieuwe content toegevoegd aan de app. 

Zin in Zappelin is er elke schooldag rond de klok van 07.05 uur en 12.00 uur op NPO Zappelin bij AVROTROS. De liedjes met gebarentolk zijn te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, het YouTube-kanaal van NPO Zappelin en via de gratis Zappelin-app. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)