LogoPers

KOESTER EEN STERKE PUBLIEKE OMROEP

Een onafhankelijke en sterke Nederlandse publieke omroep is van levensbelang voor onze democratie, zo betoogde NPO-voorzitter Shula Rijxman tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de NPO. “De vrijheid van het woord komt op steeds meer plekken onder druk te staan. Journalisten worden in hun werk beperkt en onafhankelijke omroepen worden staatskanalen. Wij zijn als Nederlanders bevoorrecht met onze pluriforme pers en een onafhankelijke Nederlandse publieke omroep. Dat is iets om te koesteren”, stelde Rijxman.
12 januari 2017

De publieke omroep moet volgens Rijxman alle geluiden laten horen en alle Nederlanders in staat stellen hun mening en gedachten te vormen: “Juist door onze onafhankelijkheid kunnen we het debat in ere houden, alle geluiden en de diversiteit van onze samenleving laten zien en horen. Juist door onze onafhankelijkheid zijn we bovendien in staat weerstand te bieden aan de waan van de dag, nepnieuws door te prikken en te laten zien dat feiten belangrijker zijn dan beeldvorming.”

 

Must Carry moet blijven”

Rijxman deed een oproep aan de politiek om zorgvuldig om te springen met de publieke omroep: “De publieke omroep is nu meer nodig dan ooit. Steeds meer Nederlandse mediabedrijven komen in handen van steeds minder buitenlandse aandeelhouders. Stel ons in staat onze rol te vervullen. Kies voor het behoud van de must carry, zodat wij iedereen in Nederland kunnen blijven bereiken. En laat een volgend kabinet zich in Europa hard maken voor betere regels waarmee een te grote machtsconcentratie, zoals nu tussen distributeurs, kabelaars en mediabedrijven, kan worden voorkomen.”

Het komend jaar wil Rijxman de publieke omroep blijven versterken: “We gaan er nog meer aan doen om erachter te komen wat ons publiek beweegt. We blijven programma’s van hoge kwaliteit maken. We bouwen ons video-on demand platform, NPO plus, verder uit en gaan bovendien onze netten nog sterker profileren.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)