LogoPers

Koningin Máxima opent inzamelingsactie Klassiek Geeft

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft op woensdag 25 mei het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. Basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch is deze editie het toneel voor de feestelijke opening van de inzamelingsactie.
2 mei 2016

In een speciale locatie-uitzending vanuit Den Bosch praat NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp met diverse gasten over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin en alle activiteiten.

Met deze inzamelingsactie wil de publieke klassieke zender zijn liefde voor muziek doorgeven aan kinderen en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Koningin Máxima neemt op 25 mei het eerste ingezamelde instrument in ontvangst en geeft het door aan een basisschoolleerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft
Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Er is ook een online veiling waar NPO Radio 4 bijzondere veilingitems aanbiedt en waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

NPO Radio 4 organiseerde de actie Klassiek Geeft al eerder in 2011 en 2014. In totaal zijn er meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten.NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op vrijdag 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie.

Voor meer informatie: www.radio4.nl/klassiekgeeft

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)