LogoPers

Koningsdag en Bevrijdingsdag op Radio 5 Nostalgia

Op 26 april in teken van het oranjegevoel, op 5 mei aandacht voor vrijheid
28 april 2014

Radio 5 Nostalgia staat 26 april in het teken van Koningsdag. Luisteraars feliciteren de vorst en horen hoe de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander verloopt. Radio 5 Nostalgia presentatoren praten met Koninklijk Huis kenners en gasten over de eerste Koningsdag. Op 5 mei besteden de programma’s aandacht aan de viering van onze vrijheid. Presentatoren en luisteraars halen herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Op zaterdag 26 april van 6.00 tot 18.00 uur voert het oranjegevoel de boventoon. De publieke nostalgische zender draait muziek die past bij de vorstelijke dag en luisteraars kunnen meedoen met het spel ‘Koning, Keizer, Admiraal’. Regionale omroepen doen in de Radio 5 programma’s verslag van Koningsdag. De presentatie is in handen van: Jan Rietman, Yvonne Sprunken, Tom Herlaar, Ron Brandsteder en Jeanne Kooijmans.

Op maandag 5 mei van 6.00 tot 18.00 uur staat Radio 5 Nostalgia in het teken van de bevrijding. De programma’s besteden aandacht aan de betekenis van vrijheid en Bevrijdingsdag. Luisteraars horen wat dit voor mensen, van jong tot oud, betekent. Radio 5 Nostalgia draait muziek die past bij het gevoel en de viering van vrijheid. Henk Mouwe & Myrna Goossen, Jan Steeman, Tineke de Nooij, Hijlco Span en Petra de Joode presenteren Bevrijdingsdag op Radio 5 Nostalgia.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer. Radio 5 Nostalgia is zeven dagen per week overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), Digital Radio+, de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie:

Voor meer informatie over Radio 5 Nostalgia communicatie:
Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e:

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)