LogoPers

Koninklijke Onderscheiding voor Cathy Spierenburg

Cathy Spierenburg-Nederpelt (62), voormalig netmanager van de jeugdnetten Z@PP en Z@ppeling uit Amersfoort is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester E.C. Bakker tijdens de presentatie van de Canon van de Nederlandse kindertelevisie te Hilversum ter gelegenheid van haar afscheid van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
11 september 2009

Cathy Spierenburg
In zijn aanbevelingsbrief aan de burgemeester schreef Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur van de publieke omroep, het volgende: "Cathy Spierenburg is een gedreven persoonlijkheid die met veel energie, enthousiasme, vasthoudendheid en creativiteit bergen verzet en het ondenkbare mogelijk maakt. Zij heeft meer gedaan voor de omroep en de samenleving dan tot haar funktie behoort. Veel meer, zowel binnen Nederland als internationaal."

Canon van de Nederlandse kindertelevisie
Op donderdag 10 september is in het gebouw van Beeld & Geluid op feestelijke wijze de Canon van de Nederlandse kindertelevisie gepresenteerd. Tijdens deze presentatie nam Cathy Spierenburg, voormalig netmanager van jeugd- en kinderzenders Z@PP en Z@ppelin afscheid van de publieke omroep.
Onderwijs, charitas en televisie

Cathy Spierenburg is haar carrière begonnen in het onderwijs en zij zette zich als bestuurder in op verschillende onderwijsgebieden. Zij is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de IJsselgroep Educatieve Dienstverlening en voorzitter van de Raad van Toezicht van Scholen in de Kunst te Amersfoort.
Vanuit de publieke omroep zet zij zich onder andere in voor kinderen in Azië en Afrika die het slachtoffer zijn van een ramp of burgeroorlog.
Cathy Spierenburg heeft de kindertelevisie, nationaal en internationaal, een enorme stap vooruit geholpen. In 2002 is zij verkozen tot Omroepvrouw van het Jaar. Vanaf 2008 werkt zij als projectleider en programmamanager crossmediale concepten en media-educatie en leidt ze een aantal nationale en internationale projecten op dit gebied. Spierenburg is tevens voorzitter van Rotary Club Amersfoort Stad.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)