LogoPers

Lennart van der Meulen wordt algemeen directeur bij de VPRO

Lennart van der Meulen, netmanager van Nederland 2, treedt per 1 juni 2009 als algemeen directeur in dienst bij de VPRO. Gerard Timmer, Directeur Televisie Programmering bij de NPO, vindt het jammer dat hij vertrekt, maar zegt dat deze functie hem zal passen als een maatpak.
19 maart 2009

Timmer: “Het is voor de NPO en de directie TV Programmering zeer jammer dat hij vertrekt, niet alleen omdat hij verantwoordelijk is voor een mooi net, dat hij met passie en overtuiging leidt, maar ook omdat hij voor de publieke omroep een belangrijke positie heeft ingenomen in belangrijke sectoren, zoals drama, kunst & cultuur en documentaires. Iedereen begrijpt dat deze functie voor Lennart een volstrekt logische volgende stap is, die hem als een maatpak zal passen.”

Van der Meulen volgt Peter Schrurs op, die per 1 maart jongstleden afscheid nam. Van der Meulen vormt per 1 juni 2009 met Marieke Schoenmakers de tweekoppige directie van de omroep.

Lennart van der Meulen (1959) is netmanager Nederland 2 bij de publieke omroep sinds mei 2006. Daarvoor was hij netcoördinator Nederland 3 vanaf december 2003. Hij is verantwoordelijk voor programmering van Nederland 2 en de coördinatie van het kunst en cultuurbeleid bij de publieke omroep, waaronder het film, drama en documentairebeleid.

Van der Meulen was onder meer commissaris bij het Commissariaat voor de Media, politiek adviseur van de staatssecretaris voor cultuur en landelijk campagneleider voor D66 begin jaren negentig. Hij vervulde bestuursfuncties bij verschillende culturele instellingen.

Van der Meulen: ‘Een mooiere plek dan bij de VPRO kan ik mij niet wensen nadat ik vijf jaar met plezier op een inspirerende plek heb kunnen werken in het hart van de publieke omroep. Als directeur kan ik zo’n beetje alle ervaring die ik in de media, cultuur en politiek heb meegekregen inzetten. Ik wil graag mijn aandacht verbreden van primair de programmering op één net naar de rol en invloed van de VPRO als omroep en vereniging met grote vormende en opiniërende kracht.’

‘De VPRO moet blijven knokken voor een sterke plek in het bestel, met bijzondere programma’s voor veel kijkers en luisteraars en draagt op die manier bij aan een publieke omroep die er toe doet. Het beste moet bij de VPRO vandaan komen. Dat lijkt me een mooi streven.’

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)