LogoPers

Liesbeth List krijgt Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs

De nostalgische publieke zender eert de zangeres voor haar imposante carrière. Op dinsdag 2 april ontvangt Liesbeth List de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs tijdens een speciaal concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
18 februari 2013

Dit werd zojuist bekend gemaakt door presentator Hijlco Span tijdens zijn programma op de nostalgische publieke zender. Radio 5 Nostalgia eert de chansonnière voor haar onderscheidende bijdrage aan de Nederlandse muziek in haar carrière die ruim 40  jaar beslaat.

Liesbeth List ontvangt op dinsdagavond 2 april in het DeLaMar de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. Ze beklimt nog één keer het podium, na haar afscheidstournee van afgelopen januari. De grande dame ontvangt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en zingt uit haar rijke oeuvre. Evergreens als ‘Pastorale’, ‘Brussel’ maar ook ‘Non, je ne regrette rien’ passeren de revue. De zangeres treedt op met haar eigen band. “Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.”

Kaarten en uitzending concert op Radio 5 Nostalgia
Luisteraars maken via de programma’s van Radio 5 Nostalgia en via de website kans op kaarten voor het feestelijke concert van Liesbeth List op 2 april. Fans die geen kaartjes hebben bemachtigd horen het concert later die week live op Radio 5 Nostalgia. Het tijdstip van uitzending wordt later bekendgemaakt.

Glansrijke carrière
Liesbeth List (71) was op 21-jarige leeftijd voor het eerst op televisie te zien en maakte op jonge leeftijd kennis met het Nederlandse publiek. Vanaf 1964 trok de zangeres jarenlang muzikaal op met Ramses Shaffy. Het duet ‘Pastorale’ met Shaffy werd in 1969 een grote hit. Daarna bracht ze verschillende albums en singles uit en had succes met liedjes van Jacques Brel. Ook werkte ze werkte samen met grote namen als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud. In 1971 ontving ze een Edison en in 1998 een Gouden Harp. Na een uitstapje naar de VS was List vanaf eind jaren 90 te zien in talloze musicals. Haar indrukwekkende vertolking van Edith Piaf was één van de hoogtepunten. Op 30 januari 2013 stond de zangeres voor het laatst op de bühne tijdens haar jubileumtour 40 jaar Liesbeth en sloot daarmee haar indrukwekkende zangcarrière af.

Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs
De publieke zender reikt de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest/componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de lichte muziek. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van 5.000 euro, dat bestemd is voor een door de ontvanger te kiezen goed doel. Tijdens de feestelijke avond maakt Liesbeth List bekend naar welke organisatie deze donatie gaat. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers en George Baker de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs.

Radio 5 Nostalgia
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.
Radio 5 Nostalgia is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties) en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5 en met de iPhone app van Radio 5. In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: www.radio5nostalgia.nl


Voor meer informatie over Radio 5 Nostalgia communicatie:

Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 29402916, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl
Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl


 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)