LogoPers

Lijsttrekkers en jongeren aan zet tijdens NPO FunX verkiezingsdebat

Op woensdag 8 maart gaan PvdA, D66, GroenLinks, DENK en een grote, kritische groep stadsjongeren met elkaar het gesprek aan tijdens het FunX verkiezingsdebat. Dat maakten FunX-dj’s Morad en Shay zojuist bekend op NPO FunX. In het hart van Den Haag gaan vier politici onder toeziend oog van debatleidster Shay Kreuger met elkaar de strijd aan. FunX-dj Eva Cleven is de moderator tussen de politici en het publiek: jongeren uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Het debat is tussen 19.00 en 21.00 uur live te volgen via funx.nl, 3fm.nl, npo3.nl, NPO 101 en Salto TV.
27 februari 2017

Over jongeren, met jongeren
Het leenstelsel, de struggle om een betaalbare huurwoning te vinden, etnisch profileren of het minimum jeugdloon: het zijn allemaal onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van stadsjongeren. Daarom staan deze en andere thema’s centraal tijdens het NPO FunX verkiezingsdebat. Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66) en Tunahan Kuzu (DENK) gaan met elkaar de confrontatie aan, in het bijzijn van een grote groep stadsjongeren. Zij stellen scherpe vragen en zorgen ervoor dat ze precies datgene te weten krijgen om op 15 maart de juiste keuze te kunnen maken.

FunX-dj Shay Kreuger: “Stadsjongeren lopen dag in dag uit tegen specifieke problemen aan. Ze verdienen dan ook een eigen powerful debat, met onderwerpen die voor hen spelen. Het is tof dat FunX jongeren de ruimte biedt om hun stem te laten horen in het eerste verkiezingsdebat dat op zoveel kanalen online gestreamd wordt. Het FunX debat is dé kans voor alle partijen om de kloof tussen jongeren en de politiek te dichten en hen voor te stellen aan de generaties van de toekomst. Welke partij komt op voor deze generatie, problemen en idealen? Dat zowel de PVV als de VVD er niet bij zijn is voor hen een gemiste kans. Maar we zijn blij met de partijen die het gesprek wél aangaan met onze kritische luisteraars.”

Meer informatie of het debat als publiek bijwonen? Kijk dan op www.funx.nl/verkiezingen.Weten welke publieke tv- en radioprogramma’s wanneer en op welke manier aandacht besteden aan de verkiezingen? Op npo.nl/verkiezingen staat een compleet overzicht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)