LogoPers

LinkedIn-bijdrage Frederieke Leeflang #3

De berichten uit Oekraïne worden met de dag dreigender. Vanuit Nederland voelen we ons steeds machtelozer. Toch zijn er dingen die we als publieke omroep in ieder geval wél kunnen doen: actuele, betrouwbare en onafhankelijke verslaggeving vanaf het front en berichtgeving over alle andere ontwikkelingen via radio, tv en online (ook via #BVN bijvoorbeeld), waarmee we alle Nederlanders waar ook ter wereld op de hoogte houden.

De NOS en ook andere omroepen doen dag in dag uit verslag, 24 uur per dag, zowel hier in Nederland als in het oorlogsgebied zelf. Ik volg het nieuws op de voet - ook bijvoorbeeld via het liveblog op de NOS-site - en we kunnen alleen maar ongelooflijk veel bewondering hebben voor de inzet, de durf en de nauwkeurigheid van al deze journalisten en correspondenten. Naast de nieuwsverslaggeving van de #NOS, brengen de omroepen duiding en debat via onze goed bekeken actualiteitenrubrieken.

En er is nog iets wat we kunnen en gaan doen. Als publieke omroep hebben we een opdracht, staan we voor verbinding van mensen, verbinding van een samenleving, maar hebben we met zijn allen ook een verantwoordelijkheid naar de landen om ons heen, voor wat er in de wereld gebeurt. We blijven niet stilzitten en hebben ons dan ook begin deze week direct geschaard achter de nationale inzamelingsactie voor Oekraïne, #Giro555, van 11 samenwerkende hulporganisaties.

Samen met de commerciële zenders gooien we de programmering om en bundelen we aanstaande maandag 7 maart de krachten op tv en radio in de hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen. We zijn nu druk in de voorbereiding met #RTL en #Talpa om samen een groot tv-programma samen te stellen dat maandagavond live zal worden uitgezonden op NPO1, RTL4 en SBS6, inclusief belpanel dat gedurende de hele dag bereikbaar zal zijn.

Ook op radiogebied bundelen we de krachten, met #Radio555 via #NPORadio2, NPO #3FM, #NPORadio5, #Qmusic, #100%NL, #Radio538, #Radio10, Radio #Veronica, #SLAM! en #Sublime. Presentatoren van al deze stations presenteren de hele dag samen speciale radioprogramma’s live vanuit Beeld en Geluid. Ik hoop echt dat deze gezamenlijke inspanning zal leiden tot een hoge opbrengst. Ik wens iedereen die nu achter de schermen keihard bezig is met de voorbereidingen van de actiedag aanstaande maandag veel succes. En graag luisteren en kijken!

Wil je nu al iets geven, ga dan naar deze site: dank je wel!

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)