LogoPers

Live tv-kijken en radio luisteren op npo.nl

Vandaag is de nieuwe gezamenlijke website npo.nl geïntroduceerd. Hier zijn de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) nu ook live te bekijken en te beluisteren.
11 juni 2013

Alle tv-netten, themakanalen en radiozenders van de NPO staan hiermee op één overzichtelijke website voor het publiek. Naast live kijken en luisteren zijn de programma’s terug te zien. Ook kunnen mensen een eigen profiel aanmaken om direct nieuwe afleveringen te bekijken of tips te delen via Twitter, Google+ en Facebook.

Npo.nl is de eerste stap in de ontwikkeling naar een beter herkenbare publieke omroep. De site vervangt op korte termijn omroep.nl en publiekeomroep.nl. Ook de sites van Nederland 1, 2, 3 en 24 zullen na enige tijd worden geïntegreerd in npo.nl. uitzendinggemist.nl blijft voorlopig wel naast npo.nl bestaan. In de loop van dit jaar volgen de nieuwe NPO-apps voor iOS en Android.

De websites van de NPO behoren tot de top tien meest bezochte websites in Nederland. De introductie van één gezamenlijke NPO-site past in het online beleid: fors minder, maar effectievere websites. Daarmee wordt het voor het publiek nog overzichtelijker en het werkt kostenbesparend. Npo.nl toont ook één onderdeel van de nieuwe beeldmerken. 

Npo.nl werkt op alle recente browsers. De site past zich automatisch aan het scherm aan dat wordt gebruikt, responsive dus. De nieuwe mediaspeler is gebaseerd op HTML5 en de maximale bandbreedte bij live kijken is 1 Mbit. Dat betekent goede kwaliteit op tablet en pc. Enkele (buitenlandse) programma’s zijn overigens niet live te zien omdat hiervoor de rechten ontbreken. Android-ondersteuning is nog niet in alle gevallen gegarandeerd. Bezoekers kunnen feedback geven via het forum van npo.nl, zodat de site continu verbeterd kan worden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)