LogoPers

Lucas Hamming maakt themesong 3FM Serious Request 2016

Are you with me van Lucas Hamming is de themesong van 3FM Serious Request 2016. Dat maakte 3FM-dj Wijnand Speelman zojuist bekend op NPO 3FM. De single van de jonge singer-songwriter is donderdag 1 december voor het eerst te horen op de publieke radiozender en is dan ook overal te downloaden en te streamen. Alle opbrengsten van de track gaan naar 3FM Serious Request 2016. Dit jaar vraagt NPO 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.
28 november 2016

Lucas Hamming: “Ik vind het bijzonder dat ik met mijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request 2016 en daardoor een verschil kan maken in hopelijk zoveel mogelijk kinderlevens. Ik hoop dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp."

 

Lucas Hamming

De 23-jarige Lucas Hamming is al van jongs af aan bezig met het maken van muziek. In 2013 breekt hij door met zijn deelname aan het tweede seizoen van De beste singer-songwriter van Nederland van 3FM-dj Giel Beelen. In augustus 2014 wordt Hamming met het nummer Mojo Mischiefuitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Een jaar later slaat zijn single Never Let You Down in als een bom en wordt uitgeroepen tot 3FM Megahit. Dit jaar pakte hij de 3FM Award in de categorie 3FM Serious Talent. Vorig seizoen was Lucas Hamming de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deze zomer speelde hij onder andere op festivals als Pinkpop en de Zwarte Cross.

 

Stille ramp: Longontsteking 

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 komt Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Met de allereerste editie in 2004 bracht Nederland € 915.955 bijeen, waarmee het Rode Kruis de renovatie van een hospitaal in Zalingei, West-Darfur heeft kunnen bekostigen. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Met de inzet van miljoenen Nederlanders heeft het Rode Kruis de afgelopen 12 jaar onder meer ruim 2.6 miljoen malarianetten uitgedeeld (2009); 179 kinderen herenigd met hun familie (2011); 2542 latrines voor families en bij scholen gebouwd (2013) en duizenden vrouwen geholpen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld (2014). In 2015 bracht de actie uiteindelijk €8.466.249 euro op, waarmee het Rode Kruis een verschil kan maken in de toekomst van jongeren in conflictgebieden.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)