LogoPers

Luisteraars kiezen favoriete stukken uit de Matthäus Passion op NPO Radio 4

Van zondag 20 tot en met vrijdag 25 maart staat NPO Radio 4 volledig in het teken van Bachs meesterwerk. Onder de noemer ‘Mijn Matthäus’ besteden alle programma’s aandacht aan het meeslepende muziekstuk over het lijdensverhaal van Christus. De publieke klassieke zender gaat op zoek naar de favoriete delen uit de Matthäus Passion van de luisteraar. Aan het einde van de week presenteert NPO Radio 4 de zes meest gewaardeerde passages.
9 maart 2016

Tijdens ‘Mijn Matthäus’ vertellen NPO Radio 4-presentatoren, luisteraars, liefhebbers, kenners, musici en componisten over hun favoriete delen uit Bachs Matthäus Passion. Kiezen ze voor beroemde hartverscheurende aria’s als Aus liebe will mein Heiland sterben en Erbarme dich, de intense koralen of juist voor het machtige openingskoor?

Op nporadio4.nl stemmen luisteraars van zondag 20 maart tot en met donderdag 24 maart op hun meest geliefde stukken uit de Matthäus. De finale van de ‘Mijn Matthäus-week’ klinkt op vrijdag 25 maart tussen 07.00 en 20.00 uur op NPO Radio 4. In elk programma klinkt steeds één van meest gewaardeerde onderdelen van de Matthäus Passion, bepaald door de luisteraar. Bachkenners en Matthäus specialisten lichten elk onderdeel toe.

NPO Radio 4 geeft tijdens ‘Mijn Matthäus’ dagelijks concerttips over uitvoeringen van de Matthäuspassion in heel Nederland. Ook zendt de publieke klassieke radiozender zondag 20 maart (12.00 tot 16.30 uur) en woensdag 23 maart (19.00 tot 22.30 uur) twee integrale live-uitvoeringen uit. Op 20 maart zijn het Koninklijk Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Ivor Bolton rechtstreeks vanuit het Concertgebouw Amsterdam te horen. Op 23 maart klinkt een bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion door Holland Baroque & Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw in TivoliVredenburg Utrecht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)