LogoPers

Marconi Awards voor Stefan Stasse en NPO Radio 5

Radiopresentator Stefan Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV) heeft de Marconi Oeuvre Award gewonnen. Tot beste radiozender is dit jaar NPO Radio 5 verkozen.
24 januari 2022

Dat heeft de jury van de Marconi Awards, de vakprijs voor beste radioprogramma’s en -makers, bekendgemaakt.

Over Stefan Stasse, presentator van De Staat van Stasse op NPO Radio 2, schrijft de jury: “In al zijn programma’s staat Stefan in heel nauw contact met de luisteraar. Hij ziet dit als een hechte, loyale band en de basis voor het bestaan van zijn concepten. Het overbrengen van emotie is zijn passie; of dat nou ontroering, blijdschap, verwondering of een fascinatie is. Als luisteraar stap je moeiteloos in een rijke reis waarin je je herkent en betrokken voelt.” Met de voorloper van zijn huidige programma, Theater van het Sentiment, won Stasse al in 2001 de Zilveren Reissmicrofoon en in 2007 de Gouden RadioRing.

Beste Zender
Naast de Marconi Oeuvre Award is ook de Marconi Award voor Beste Zender bekendgemaakt. Deze prijs gaat naar NPO Radio 5. Zendermanager Peter de Vries nam de prijs in ontvangst. De jury zegt: “NPO Radio 5 is opgericht als zender met de specifieke doelgroep ‘ouderen’. Maar zeker is dat ook de generatie erachter de zender steeds vaker vindt. NPO Radio 5 was in 2021 de zender die het meeste marktaandeel wist te winnen; en dat zonder een FM-frequentie. De zender bevat programma’s die al jaren lang meegaan, waaronder Arbeidsvitaminen als langstlopende programma. Kortom, NPO Radio 5 is een kwaliteitszender geworden en dat is de luisteraar ook opgevallen.”

RadioGala
De Marconi Awards worden op donderdag 27 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AVROTROS. Naast de Marconi Awards worden ook de publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing. Luisteraars kunnen tot 27 januari 20.30 uur via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma. Op de overige categorieën (de Zilveren RadioSterren en de Gouden Podcast) kan niet meer gestemd worden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)