LogoPers

Marwil Straat opent de nieuwe Radio 4 studio

Vandaag werd op de bovenste verdieping van het NPS-gebouw de nieuwe studio voor klassieke zender Radio 4 feestelijk geopend. Aanleiding voor de verhuizing is dat de oude studio in het TROS-gebouw is afgeschreven. Daarbij werkt het samenbrengen van Radio 4 en 6 in hetzelfde gebouw kostenbesparend. Zendermanager Marwil Straat hoopt dat het mooie uitzicht op het Mediapark de binding met de luisteraars van Radio 4 verder versterkt. “Dankzij de nieuwe studio voelen we ons meer dan ooit aangesloten op de wereld om ons heen. Hopelijk is het straks ook voor luisteraars te horen dat Radio 4 nu letterlijk naar buiten kan kijken.”
11 mei 2010

Logische stap
De verhuizing vanuit het TROS-gebouw was om verschillende redenen een logische stap. “We stonden voor een keuze: de oude studio’s vernieuwen of verhuizen naar een geheel nieuwe locatie,” vertelt Marwil. “In dit gebouw hebben we echter de mogelijkheid om een voormontage-studio met Radio 6 te delen. Daarbij is de NPS al jaren een grote speler op Radio 4. Het is dus handig om in hetzelfde gebouw te zitten.” Een andere beslissende factor was het feit dat de studio zich in het TROS-gebouw op zolder bevond. “We hadden een klein raampje waar nauwelijks daglicht door naar binnen kwam. Nu kijken we uit op het hele Mediapark en kunnen we zien wat zich buiten afspeelt. We willen Radio 4 de komende jaren nog meer midden in de samenleving zetten en deze nieuwe studio draagt hier letterlijk aan bij.”

Wensen van medewerkers
Met het nieuwe studiocomplex komt Radio 4 tevens tegemoet aan een aantal praktische wensen van haar medewerkers. “Voorafgaand aan de verhuizing is een onderzoek uitgevoerd en een begeleidingscommissie bestaande uit programmamakers opgezet,” aldus Marwil. “Zo werd duidelijk welke behoeftes medewerkers hadden met betrekking tot hun nieuwe werkruimte.” Tijdens de opening sprak Marwil nog haar dank uit aan NPS-directeur Joop Daalmeijer voor zijn steun en inzet van de afgelopen maanden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)