LogoPers

Media Academie vraagt voorlopige surseance van betaling aan

Het Algemeen Bestuur van de Media Academie in Hilversum heeft vandaag voorlopige surseance van betaling aangevraagd, zo laat het vandaag in een persbericht weten. De Media Academie kampt met een bij de verwachtingen achterblijvende omzet en te hoge vaste kosten. Daardoor is een verlieslatende situatie ontstaan met een negatief vermogen waardoor de Media Academie niet langer aan haar verplichtingen kan voldoen.
7 juli 2009

Inmiddels zijn de 26 medewerkers door het bestuur ingelicht. De komende weken zal een bewindvoerder in overleg met de interim-directeur en de crediteuren onderzoeken of een succesvolle sanering van de Media Academie mogelijk is. In voorbereiding daarop is een herstructureringsplan opgesteld waarmee een aanzienlijk kleinere Media Academie zou kunnen blijven voortbestaan die primair ten dienste staat van de her-, bij en omscholingsvraag vanuit de publieke omroep.

De Media Academie ontstond in de huidige vorm in 1991 en is een initiatief vanuit de mediabranche. In het bestuur zijn o.a. de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de facilitaire bedrijven, de commerciƫle omroepen en de Tv-producenten vertegenwoordigd. De laatste jaren bleef de vraag naar cursussen vanuit deze sectoren achter en draaide de Media Academie verlies. Pogingen om door partnerships met o.a. hogescholen het vermogen en de omzet te versterken zijn nog niet succesvol gebleken. Het omzetperspectief voor 2009 is inmiddels mede door de huidige crisis ongunstig. In de komende weken moet blijken of de Media Academie in een gesaneerde vorm kan worden voortgezet.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)