LogoPers

Mis niks van Pinkpop 2016 bij de publieke omroep

NPO 3FM NPO 3FM zendt op vrijdag 10 (16.00 – 00.00 uur), zaterdag 11 (16.00 – 00.00 uur) en zondag 12 juni (16.00 – 02.00 uur) live uit vanaf Pinkpop. De 3FM dj’s brengen verslag uit van de sfeer op het festivalterrein, de live sessies in de 3FM studio, de absolute headliners en het nieuwe muzikale talent op de Pinkpop-podia. Luisteraars die geen kaartje hebben weten te scoren, hoeven dus niks van het festival te missen.
1 juni 2016

Met NPO 3FM, 3fm.nl en de 3FM-app ervaren muziekliefhebbers de perfecte beleving én herbeleving van Pinkpop. Met behulp van de vernieuwde Festivaldagboek-functie in de 3FM-app maken de 3FM dj’s samen met de Pinkpop-bezoekers de festivalcontent, voor op de radio en online. In de app geven de 3FM jocks suggesties voor optredens en geven festivalgangers hun Pinkpop-hoogtepunten door, die later op NPO 3FM te horen zijn. Luisteraars worden zelf verslaggever en zien hun concertselfies, foto’s en video-opnames terug op de 3FM-webcam, 3fm.nl en de 3FM-socials. Festivalbezoekers genieten nog even na van hun favoriete optredens met de 3FM-app.

NPO 3
Zaterdag 4 en vrijdag 10 juni (herhaling) start NTR met Best of Pinkpop, vanaf 23.40 uur op NPO 3 met de hoogtepunten van de editie van 2015 op een rij. Met onder anderen de optredens van Muse, George Ezra, Slash, Kovacs, Faith no More, Pharrell, Kensington, Robbie Williams, The Script, Typhoon en het biervangmoment van John Coffey.

In het Pinkpop-weekend van zaterdag 11 (vanaf 23.00 uur) en zondag 12 juni (vanaf 19.30 uur) zetten NTR/BNNVARA/VPRO op NPO 3 alle Pinkpop-highlights in sneltreinvaart op een rij, inclusief reportages en korte interviews met bands en publiek. De presentatie wordt verzorgt door Eric Corton, Giel Beelen, Michiel Veenstra en Tim den Besten.

NPO Cultura
Vanaf maandag 6 juni om 20:00 uur staat NPO Cultura geheel in het teken van het festival in het Limburgse Landgraaf, met veel aandacht voor alle headliners: Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney én Rammstein. NPO Cultura is te volgen via npo.nl/cultura en te ontvangen via digitale televisie. Tijdens Pinkpop zijn vanaf vrijdag 10 juni 16.00 uur tot zondag 12 juni 00.00 uur de hele dag en avond volledige concerten terug te zien. 

3voor12
Ook dit jaar pakt VPRO’s muziekplatform 3voor12 als vanouds uit op Pinkpop. Verslaggevers lopen drie dagen over het terrein en schrijven recensies, interviewen artiesten en leggen de ongekende en geroemde Pinkpopsfeer op geheel eigen wijze vast in beeld, tekst en geluid. De redactie update de 3voor12 Facebook, Instagram en Twitter continu. Nieuw is het vpro3voor12 Snapchat account. Recensies komen binnen een paar uur na een optreden online en de livestream is te volgen via vpro.nl/3voor12.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)