LogoPers

Nederland 1 meest bekeken tv-zender in 2011

Met een kijktijdaandeel van 20,9 is Nederland 1, net als voorgaande jaren, de meest bekeken tv-zender van Nederland in 2011 door een rijk en gevarieerd aanbod. 
2 januari 2012

Dat blijkt uit de onderzoeksgegevens van Stichting Kijkonderzoek. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Nederland 1 wederom door een grote meerderheid van de Nederlanders wordt gezien als de belangrijkste zender van Nederland.

Men vindt de zender betrouwbaar, leerzaam en verdiepend. Ook vindt men dat Nederland 1 zich met name onderscheidt op het gebied van opinie en kunst & cultuur.

Boer zoekt Vrouw meest bekeken
Het meest bekeken programma van 2011 (exclusief sport) was het Nederland 1 programma Boer zoekt Vrouw (KRO) van 30 januari.

Top 25
In de top 25 van de meest bekeken programma’s van 2011 zijn twaalf plekken voor Nederland 1. Kenmerkend voor deze programma’s is de verscheidenheid, variërend van nieuws, drama, consumenten en amusement. Naast Boer zoekt Vrouw (KRO), zijn er onder andere noteringen voor de TV Show (TROS), Radar (TROS), Het Journaal (NOS), De Reünie (KRO), ’t Spaanse Schaep (KRO) en de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek (VARA).

Een van de meest gewaardeerde programma’s bij de Publieke Omroep was Frozen Planet (EO) op Nederland 1. Het programma kreeg van het publiek een 8,6.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)