LogoPers

Nederland kiest Beatles tot favoriete band aller tijden

De Nederlandse bevolking kiest de Beatles tot favoriete artiest aller tijden. Bijna vijftig jaar na de opkomst van de Beatles stemt een groot deel van alle Nederlanders voor de Britse popgroep. Op de tweede plaats staat de Zweedse formatie ABBA, gevolgd door Michael Jackson en Queen. Guus Meeuwis is Nederlands lieveling, hij bezet de vijfde plaats. Dat blijkt uit representatief onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.
12 oktober 2009

Radio 2 presenteert deze week voor de eerste keer The Best Of…. Een week met de beste popmuziek waarin iedere dag een ander decennium centraal staat, beginnend met de jaren 60 op maandag oplopend naar het afgelopen decennium op vrijdag. The Best Of… gaf Radio 2 aanleiding om te onderzoeken wat de favoriete artiesten aller tijden zijn.

De top 10 van favoriete artiesten aller tijden:

1. Beatles
2. ABBA
3. Michael Jackson
4. Queen
5. Guus Meeuwis
6. Coldplay
7. Blof
8. Elvis Presley
9. Dire Straits
10. Robbie Williams


Radio 2 liet tevens onderzoeken wie de favoriet per decennium is. De Beatles voeren de lijst aan in het decennium waarin zij hun doorbraak kenden, de sixties. ABBA is favoriet in de seventies, Michael Jackson in de eighties en de Nederlandse band BLØF in de nineties. Coldplay is de favoriet van het bijna afgelopen decennium. In de Gouden Greep is deze week iedere dag tussen 19.00 en 20.00 uur een top tien van de favoriete artiest van het decennium te horen.

Radio 2 manager muziek Ron Stoeltie is verrast door de uitkomst van het onderzoek: “Voor miljoenen mensen zijn de Beatles de eerste kennismaking geweest met de hedendaagse popmuziek. Dit is een extra kroon op hun werk en vooral een erkenning voor hun tijdloze en fantastisch oeuvre. Ik hoop dat ook een nieuwe generatie de Beatles gaat ontdekken.”

The Best Of…
Voor de eerste keer presenteert Radio 2 een week lang ‘The Best Of…’; vijf decennia popmuziek in één week. Van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 16 oktober blikt de publieke zender terug op de beste popmuziek van de afgelopen 50 jaar. Iedere dag staat een ander decennium centraal. Luisteraars kunnen via de website van het radiostation laten weten welke platen zij de beste van elk decennium vinden. Deze worden dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur in de Gouden Uren gedraaid. Maandag 12 oktober gaat de publieke zender van start met het beste uit de sixties, op dinsdag het beste uit de roemruchte seventies, woensdag The Best Of the eighties, donderdag de nineties en op vrijdag The Best of 2day. Die dag draait Radio 2 de favoriete muziek van de afgelopen tien jaar.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)