LogoPers

Nederlandse tv-programma’s dingen mee naar internationale tv-prijzen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de inzendingen bekend gemaakt voor de prestigieuze Emmy Awards en de BANFF Rockie Awards.
7 mei 2014

“We zijn trots op de mooie programma’s die bij de publieke omroep worden gemaakt. Op internationaal niveau worden onze programma’s bijzonder gewaardeerd,” aldus Shula Rijxman, lid van de Raad van Bestuur van de NPO. Drie programma’s van de publieke omroep hebben inmiddels een nominatie op zak voor de BANFF Rockie Awards.

Emmy Awards
In de categorie Jeugd heeft de NPO de series Bikkels (VPRO), United Stuff of America (VPRO) en Zusjes (NTR) ingezonden. De Prooi (VARA) is de Nederlandse inzending in de categorie Dramaseries, Killing Time (VPRO) in de categorie Documentaire en De Nieuwe Wereld (NTR) in de categorie Made for TV movies.

Pierre Bokma maakt met zijn hoofdrol in De Prooi (VARA) kans in de categorie Best Performance of an Actor. Ditzelfde geldt voor Bianca Krijgsman (Best Performance of an Actress) voor haar rol in De Nieuwe Wereld (NTR).

De Emmy Awards zijn de belangrijkste internationale onderscheidingen voor tv-programma's. Dit jaar worden de Emmy's voor de 66ste keer uitgereikt. De nominaties voor de Emmy Awards worden in oktober bekend gemaakt, de uitreiking vindt een maand later plaats.

Eerder wonnen onder andere de Nederlandse programma’s All Stars, De Donor Show, Het Zakmes, Hans Liberg (Liberg zaps himself) en de documentaire Welcome to North Korea een Emmy. Pierre Bokma won in 2007 al een Emmy-award voor zijn rol in 'De Uitverkorene', een telefilm van de VPRO.

BANFF Rockie Awards
De BANFF Rockie Awards worden in juni voor de 35ste keer uitgereikt tijdens het prestigieuze Canadese BANFF World Media Festival in juni 2014. Van de programma’s die de NPO heeft ingestuurd zijn inmiddels Zusjes (NTR), Bikkels (VPRO) en De Nieuwe Wereld (NTR) genomineerd en maken daarmee een grote kans op een BANFF Rockie Award.

Ook in het verleden werden op dit internationale televisiefestival Nederlandse inzendingen bekroond. Vorig jaar won de jeugdserie Mijn Vader Is (VPRO) en in het verleden werden onder andere Valse Wals van de AVRO en Dood op Verzoek van de IKON  in Canada beloond met een award.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)