LogoPers

Nederlandse tv-programma’s genomineerd voor internationale prijs

 
22 april 2015

 

Zes Nederlandse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn genomineerd op het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada. De producties maken kans op een Rockie Award. De winnaars worden 10 juni tijdens het festival bekend gemaakt.

De Telefilm Jongens (NTR/Pupkin) over twee verliefde tieners is genomineerd in de categorie ‘Jeugd Fictie’. In de categorie ‘Dramaserie’ is de serie RAMSES (AVROTROS/ De familie) over de jonge jaren van Ramses Shaffy genomineerd. Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn de Zappbios-animatie Munya in mij (VPRO/ Viking Film) en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS/ Mediabrothers).

Ook de jeugdprogramma’s The Sand Artist and the War (RKK-Joodse Omroep/ Mediabrothers) en Mensjesrechten (IKON) maken kans op een Rockie Award.

De BANFF Rockie Awards worden in juni voor de 36ste keer uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. RAMSES en Jongens wonnen eerder al prijzen. RAMSES onder andere de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Ook Munya in mij hoorde vorig jaar op het Cinekid Festival bij de prijswinnaars en won de Gouden Kinderkastprijs van de Vakjury.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)