LogoPers

Nederlandse urban-artiesten domineren NPO FunX DiXte 1000

Vanochtend is de vierde editie van de FunX DiXte 1000 gestart. Voor het eerst bestaat de top 3 volledig uit Nederlandse tracks. Afgelopen week ontvingen Nederlandse urban-artiesten verreweg de meeste stemmen: Broederliefde (Mi No Lob), Jonna Fraser (Do or Die) en Sevn Alias (Gass) voeren de lijst aan. Tijdens de uitzendweek bepalen luisteraars via funx.nl/dixte1000 wie van de drie de eerste plaats verdient. Tot en met vrijdag 11 november tellen de FunX-dj’s dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur af naar de absolute nummer 1.
4 november 2016

Niels Hoogland, adjunct zendermanager van FunX: “De FunX DiXte 1000 bewijst dat de Nederlandse urbanscene booming is. Ik ben trots dat FunX daar als kweekvijver voor nieuw Nederlands talent aan heeft bijgedragen. Wij supporten deze artiesten vanaf dag één, zo was Broederliefde in 2014 het allereerste FunX Talent. Dat zij nu in de top 3 staan is mooi om te zien.”

Check hieronder de video waarin Broederliefde, Jonna Fraser en Sevn Alias te horen krijgen dat ze in de top 3 staan:

De top 10 ziet er verder als volgt uit:

4. Changes - 2Pac

5. My Love - Frenna ft. Jonna Fraser & Emms

6. One Dance - Drake ft. Wizkid & Kyla

7. Dear Mama - 2Pac

8. Jungle - Broederliefde

9. Pony - Ginuwine

10. Round & Round - Dyna ft. F1rstman, Lil Kleine & Bollebof

Ook in de rest van de lijst is veel muziek van eigen bodem te vinden. Na de Verenigde Staten komen de meeste hits uit Nederland. Jayh en Ronnie Flex zijn de meest genoteerde Nederlandse artiesten: beiden komen vijftien keer voor in de FunX DiXte 1000. In totaal komt de muziek uit de lijst uit 44 verschillende landen.

DiXte Avondshow

Van 20.00 tot 24.00 uur is het tijd voor de DiXte Avondshow. Elke avond zijn er dj sets van onder andere Freddy Moreira, Johnny 500 en Fajah Lourens, worden er muzikale games gespeeld met bn'ers als Defano Holwijn en Roué Verveer en FunX-artiesten als Jonna Fraser, SBMG en SFB coveren tracks uit de DiXte 1000. Ook artiesten die je niet zo snel bij FunX verwacht komen een verrassende DiXte 1000-cover spelen. Overdag raden luisteraars via de sociale kanalen van FunX wie deze spannende Mystery Guest is.

NPO FunX

FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. Met FunX Talent is de zender een belangrijke kweekvijver voor nieuw Nederlands talent. De zender doet verslag van relevante festivals en evenementen in de grote steden.

FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)