LogoPers

Nieuw seizoen op Nederland 2 benadrukt verdiepend karakter

Veel kunst en cultuur Met Toneel op 2 is de toneelregistratie terug op tv, een reeks van zes stukken van gerenommeerd tot experimenteel. In oktober zendt Nederland 2 de première uit van de musical Amandla! Mandela (NOS/NPS). Nieuw is het vierdelige programma van Freek de Jonge, waarin hij cultuur op locatie centraal stelt. Meer cultuur is er met Kunststof TV (NPS), Kunstuur (AVRO), Opium TV (AVRO) en Eeuw van de Stad (VPRO), in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Natuurlijk volgt Nederland 2 ook weer het IDFA (VPRO) en het Nederlands Film Festival (VPRO), waarin een nieuwe generatie Nederlandse actrices centraal staat.
27 augustus 2009

Verdieping op Nederland 2
Historische gebeurtenissen zijn de inspiratiebron voor programma’s als De Beagle (VPRO), Rosenmöller en De Val van de Muur (IKON) en De Oorlog (NPS), waarin Rob Trip persoonlijke verhalen brengt vanuit uiteenlopende locaties in Europa en Indië. In het kader van de 400-jarige relaties met New York gaan Pieter Jan Hagens en Eva Jinek vanaf 8 september op zoek naar Nederlandse invloeden in het dagelijkse programma Nederland in New York (AVRO/NOS). Eind september zendt Nederland 2 de vierdelige documentaireserie The New York Connection (AVRO) uit.

Fascinerende reizen
Nieuwe dramaseries op Nederland 2 zijn Annie M.G. (VARA/NPS), het Nederlandse koningsdrama De Troon (AVRO) en In Therapie (NCRV), waarin de kijker meegaat op een fascinerende reis door de wereld van de psychotherapie. Persoonlijke verhalen staan centraal in veel nieuwe programma’s op Nederland 2, zoals bij De Kist (EO), waar de kijker uitgenodigd wordt na te denken over leven en dood. De Rode Kamer (KRO) helpt mensen bij een kleine fobie of een groot trauma. De Nalatenschap (MAX) volgt elke week de afwikkeling van een erfenis met persoonlijke verhalen over het huis en de inboedel. In de nieuwe documentaireserie De Zorgboerderij (RVU) worden drie geheel verschillende zorgboerderijen gevolgd.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)