LogoPers

Nieuwe programma’s op NPO Radio 5

Andermans Veren keert terug op de zondagochtend
9 december 2015

NPO Radio 5 gaat vernieuwen. Vanaf januari krijgt de publieke zender een aantal nieuwe programma’s en nieuwe presentatoren. Van maandag t/m vrijdag is er vanaf 16 uur een nieuwe programmering op de zender. In het weekend vanaf 18 uur zijn de levensbeschouwelijke programma’s van KRO-NCRV en EO te horen en op zondag keert cabaretprogramma Andermans Veren (AVROTROS) terug tussen 09.00 en 10.00 uur.

Andermans Veren
Presentator en cabaretkenner Kick van der Veer keert op zondagochtend terug met het populaire programma Andermans Veren (AVROTROS) waarin bijzondere Nederlandse kleinkunst en cabaret te horen is. Hij voorziet alle inspirerende fragmenten en muziek van deskundig commentaar en vervult een gidsfunctie voor liefhebbers van dit genre. Andermans Veren blijft ook als rubriek van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur te horen in de Arbeidsvitaminen (AVROTROS).

Nieuwe programma’s
Op doordeweekse dagen brengt Karin de Groot van 16.00 tot 18.00 uur Groot op 5 (KRO-NCRV), gevolgd door Tijd voor MAX Radio (MAX) met Elles de Bruin of Margreet Reintjes. Hijlco Span presenteert om 20.00 uur Volgspot (KRO-NCRV) met onder andere veel aandacht voor het Nederlandse lied. Henk van Steeg of Petra de Joode sluiten de dag af met Thuis op 5 (EO) van 22.00 uur tot middernacht.

Zaterdag en zondag kan de luisteraar van 18.00 tot 19.00 uur genieten van Wilfred Kemp of Annemiek Schrijver met Zin in Weekend (KRO-NCRV). Op zaterdag vanaf 19.00 uur tot middernacht zendt de EO de levensbeschouwelijke programma’s EO Live van Andries Knevel, Onderweg met Elsbeth Gruteke en Musica Religiosa (Petra de Joode) uit. Op zondagavond zijn vanaf 19.00 uur de EO-programma’s Zin, Zout en Zegen (Petra de Joode), De Muzikale Fruitmand (Tjitske Volkerink), De Vermoedenviering (Marleen Stelling) en Musica Religiosa met Petra de Joode te horen.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5: “NPO Radio 5 wordt dé zender waar de 55-plusser zich welkom en thuis voelt met de beste muziek van toen, het nieuws van dichtbij en volop sfeer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

NPO Radio 5
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen.

NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.NPORadio5.nl, met de app van Radio 5 en Digital Radio+.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)