LogoPers

Nipkowschijf en Reissmicrofoon naar NPO

De Zilveren Nipkowschrijf, de jaarlijkse prijs van mediajournalisten voor Nederlandse tv-programma’s, is dit jaar gewonnen door De Luizenmoeder van AVROTROS. Het equivalent van deze onderscheiding voor radioprogramma’s, de Zilveren Reissmicrofoon, is gewonnen door het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels van BNNVARA. Dat is donderdag in het Amsterdamse Ketelhuis bekendgemaakt.
21 juni 2018

NPO-voorzitter Shula Rijxman: “Wij feliciteren de makers van De Luizenmoeder en Vroege Vogels en de collega’s van AVROTROS en BNNVARA. Waardering van ons publiek vinden we ontzettend belangrijk, maar we zijn ook zeer vereerd met deze gezaghebbende onderscheidingen van mediajournalisten voor programma’s van de publieke omroep.”

Dat de NPO beide prijzen zou winnen, was al bekend: alle nominaties waren in handen van de NPO. Voor de Zilveren Nipkowschijf waren, naast De Luizenmoeder, Ersin in Wonderland van de VPRO en In het spoor van IS van BNNVARA genomineerd. En behalve Vroege Vogels maakten De Taalstaat van KRO-NCRV en de publieke radiozender NPO FunX kans op de Zilveren Reissmicrofoon.

Winnaar Vroege Vogels viert a.s. zondag zijn 40-jarig jubileum met een speciale uitzending op NPO Radio 1, die mede wordt gepresenteerd door cabaretier Jochem Myjer.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)