LogoPers

NOS op 3 en NPO FunX lanceren interactieve special over dakloze jongeren

NOS op 3 en NPO FunX lanceren vandaag de interactieve special Uit Zicht over dakloze jongeren. Een onderwerp dat past bij zowel NOS op 3 als NPO FunX, omdat zij zich richten op jongeren. Uit Zicht brengt het verhaal van de jonge daklozen aan de hand van video, audio, tekst en foto’s.
8 december 2016

Ongeveer 9.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn dakloos. Ze hebben geen geld, zijn vaak verslaafd en hebben geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren. Om deze jongeren een gezicht te geven is in Uit Zicht het persoonlijke verhaal van Ferdi te volgen. Hoe brengt hij zijn dag op straat door? Hoe gaat hij om met zijn persoonlijke bezittingen? En hoe zit het met persoonlijke hygiëne? Bezoekers ervaren het door de interactieve special op NOSop3.nl/uitzicht en FunX.nl/uitzicht.

NPO FunX kookt…voor jongeren zonder thuis

Donderdagavond 8 december staat NPO FunX geheel in het teken van de special en thuisloze jongeren. Tussen 19.00 en 23.00 uur zendt de publieke jongerenzender live uit vanuit het ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht. Daar koken FunX-dj’s voor thuisloze jongeren en hun begeleiders. Dit doen zij onder begeleiding van Yvette Dorsiel, ook wel Mama van Amsterdam Zuid-Oost genoemd. Tijdens de thema-uitzending delen thuisloze jongeren hun verhaal en vertellen voormalig dakloze jongeren hoe zij hun leven weer op de rit hebben gekregen. Daarnaast treden diverse artiesten op, zoals Rochelle, Lady Bee, Zefanio en Adje.

Samenwerking NOS op 3 en NPO FunX

Voor de ontwikkeling van Uit Zicht hebben NPO FunX en NOS op 3 intensief samengewerkt in het NOS Lab. Voor een periode van twee weken hebben twee redacteuren van beide redacties van plek gewisseld. Zo werkten zij niet alleen samen aan de special, maar leerden zij ook meer over elkaars werkwijze en doelgroep.

NPO FunX

NPO FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. NPO FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

NOS op 3 & NOS Lab

NOS op 3 verzorgt elk uur nieuwsbulletins voor NPO 3FM en NPO FunX. Online brengt NOS op 3 jongeren op de hoogte van het nieuws via Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

In het NOS Lab experimenteert de NOS met het ontwikkelen van nieuwe vertelvormen en het brengen van nieuws via nieuwe platforms voor een jonge doelgroep. Recente projecten van het NOS op 3 en NOS Lab zijn de interactieve specials Datadrift en DNA van MDMA - waar de redactie onlangs een Gouden SpinAward mee won.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)